Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Mesaj RO-ALERT: Urs observat în zona locuită din Tocile

Mesaj RO-ALERT: Urs observat în zona locuită din Tocile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a transmis un mesaj RO-ALERT și a mobilizat un echipaj SMURD, după ce în zona Tocile a fost semnalizată prezența unui urs.

”A fost semnalata prezenta unui URS in loc. Tocile. Evitati zona, ramaneti in locuinte! Pastrati distanta fata de animal si nu incercati sa va fotografiati cu acesta sau sa il hraniti. Fara sa va expuneti pericolului protejati animalele din gospodarie”, a transmis ISU.

Prezența ursului a fost sesizată la numărul de urgențe 112. În afara ISU Sibiu, și Jandarmeria a luat măsuri.

”Astăzi, în urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, jandarmii sibieni s-au deplasat în localitatea Tocile, fiind sesizată prezența unui pui de urs. 

Ajunși la fața locului, jandarmii nu au depistat ursul, însă au monitorizat zona în continuare și au informat cetățenii cu privire la posibila prezență a acestuia, riscurile aferente și modul de a se comporta în astfel de situații. 

Pentru siguranța lor, le reamintim cetățenilor că, în situația în care este constatată prezența ursului, trebuie să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere, să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis Jandarmeria Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2213

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus