Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Restaurantele pe sate, ca ciupercile după ploaie

Restaurantele pe sate, ca ciupercile după ploaie

La nici 3 luni de la deschiderea primei pizzerii din comuna Șura Mică, peste drum a apărut un nou restaurant. Concurența, cum ar veni. Noul restaurant, Lui`s Bon Appetit, funcționează într-un fost magazin de îngrășăminte agricole, dar nu-i problemă, probabil au făcut o mega curățenie înainte să instaleze cuptoare, plite, mese și alte daravele necesare hrănirii micșurenilor.

Înainte să ajungem la partea clasică a cronicii de restaurant, simt nevoia unei acolade în care să povestim un pic despre micile afaceri, în special din zona rurală. În ultima perioadă, tot mai mulți mici întreprinzători și-au luat inima în dinți și au luat decizia să își investească banii într-o afacere rurală din domeniul HORECA. Și sunt convins că nu e o decizie ușoară. Nu ești la oraș, unde ai zeci de mii de potențiali clienți, fără să mai iei și turiștii în calcul. Apoi, la sat ai crede că majoritatea potențialilor clienți îi ratezi, pentru că la sat, gătitul acasă e sfânt. Dar socoteala de acasă...

Acum o săptămână am intrat prima dată în restaurant, cu gândul să arunc un ochi la meniu, poate am ce lua, uneori, în drum spre casă, ca să mai salvez o oră din timpul prețios pe care aș fi pierdut-o în fața aragazului. N-am făcut trei pași și una dintre doamnele din spatele tejghelei m-a și anunțat: „nu luăm comenzi, nu, nu, deocamdată nu putem lua comenzi că suntem aglomerați. După 19:30, dacă doriți ceva”. Era ora 15 și aveau deja comenzi în lucru pentru următoarele mai bine de patru ore. Mi-am anunțat intenția de a fotografia meniul, și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut anunțul că fac livrări. Nu doar că acum sunt 2 restaurante în Șura Mică, ci există și primul serviciu de delivery. Pe la 18 am aruncat buzduganul și am făcut prima comandă, împăcat că va dura vreo două ore până la livrare. Meniul e ceva mai complex decât în vecini, care pregătesc doar pizza și paste. Pe lângă cele 12 feluri de pizza, de la Lui`s se mai pot comanda shaorma și kebab, două tipuri de burger, un tip de ciorbă, evident, nelipsita ciorbă de burtă, ciolan cu iahnie de fasole și o grămadă de minuturi, șnițele, crispy de pui, pulpe, mici, cârnați, ceafă și cotlet plus garnituri și salate, la prețuri relativ decente. Am zis să începem cu 3 pizza mici.

Am luat o Quattro Fromagi, o pizza Salami, și ca să încercăm și carnea rotisată, a treia a fost o pizza kebab. Am cerut și niște sosuri pe lângă, care nu au mai ajuns, dar am pus pe seama aglomerației întâmplarea și probabil așa a și fost, pentru că la a doua comandă totul a ajuns în regulă. Pentru că după 3 zile am comandat din nou 3 pizza, să încercăm cât mai multe. Pentru o pizzerie de comună, produsele au fost chiar bune. Spre surprinderea mea, pizza kebab a avut cea mai mare trecere, deși arăta ușor ciudat cu fire de salată și sos de usturoi din plin peste, deloc asemănător cu imaginea obișnuită a unei pizza. Prețul unei pizza mici variază între 16 și 19 lei, cele medii între 22 și 29 iar cele mari între 46 și 56 de lei, la un gramaj de 1600 de grame.

Fără să emitem pretenții gurmande excesive, se cuvin felicitări micilor întreprinzători locali pentru curajul de a investi în zona rurală. O să revenim.

Vizualizari: 4410

Comentarii

6 comentarii

Gastronomul

Acum 1 lună

Toata lumea isi face restaurant. Face niste combinatii aiurea, pune sosuri cu e-uri si condimente din greu si gata oferta! Cred ca trebuie sa fii nemancat de cateva zile ca sa accepti asa o masa!
Raspunde

...

Acum 1 lună

realizezi desigur ca la sura mica au un parc industrial destul de consistent+multi locuitori+distanta fata de zona industriala vest nu e nici ea prea mare = renteaza sa intri in industria horeca, nu e deloc un pariu riscant, dimpotriva, o mina de aur neexploatata suficient
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 1 lună

Mai ales ca e multa lume si accepta mancarea lor proasta, nesanatoasa si destul de scumpa!
Raspunde

Nonick

Acum 1 lună

Mai pui si cartierele Eden si cel de alaturi, Valletta parca, unde stau sibieni mutati la porumb, si o sa ai piata de desfacere.
Raspunde

Localnic

Acum 1 lună

Pizza este foarte buna la Sura Mica. Nu merita drumul pana in Sibiu, sa cumperi o pizza cu “fite” de la oras, cica fara e-uri. Salutari dintr-o comuna linistia, de la un localnic, care prefera sa stea la curte si nu inghesuit pe Calea Cisnadiei sau la bloc ca sa iti dai aere de orasean.
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 lună

Unii sunt mancaciosi rau de pun botu la orice amestecatura care are nume de mancare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus