Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
25°C

800 de m din drumul către Păltiniș vor fi reasfaltați

800 de m din drumul către Păltiniș vor fi reasfaltați

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu anunță că, până la finele acestei luni, societatea de drumuri subordonată va efectua lucrări și pe DJ 106A, drumul către stațiunea Păltiniș.

Așternerea unui nou covor asfaltic va fi realizată pe o lungime de 800 de metri, între km 29+000 – 29+800, potrivit unui anunț al Consiliului Județean Sibiu. ”Întrucât sibienii și turiștii sunt dornici de mișcare, de drumeții prin care să descopere valorile naturale cu care e înzestrat din plin județul Sibiu, Consiliul Județean Sibiu urmărește să asigure o infrastructură rutieră de calitate și am avut în vedere cu prioritate luna aceasta drumul spre Păltiniș, cea mai veche stațiune montană din România, precum și drumurile care tranzitează minunatele localități Șomartin și Bruiu, oaze de liniște, frumusețe și istorie”, declară Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, potrivit unui comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către autoritățile județene.

Lucrările vor fi executate de Drumuri și Poduri SA, societatea la care unic acționar este CJ Sibiu. În această perioadă, societatea de drumuri lucrează și la așternerea de covoare asfaltice în zona localităților Bruiu și Șomartin.

Drumuri și Poduri SA va executa și tratamente bituminoase pe următoarele tronsoane:

- DJ 105 A, km 21+630 - 22+330 intrare Șomartin

- DJ 105 A, km 22+930 - 25+430, ieșire Șomartin - intrare Bruiu

- DJ 105 A, km 26+530 - 29+473, ieșire Bruiu - limită județ Brașov

- DJ 104 E, km 0+000 - 0 +300 intersecția cu DJ 105 A, Șomartin 

- DJ 104 E, km 0+700 - 11 + 800 intersecția cu DJ 105 D 

Sursa: comunicat CJ Sibiu

Sursa foto: Google StreetView

Vizualizari: 861

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

BON

Acum 1 lună

Dar de drumul vechi din Păltiniş, pe care aţi promis că-l refaceţi, când aveţi de gând să vă apucaţi? Sau mai trebuie să treacă o fază de alegeri locale, să vă mai lăudaţi odată cu asta.
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 lună

E f bine ca facem lucruri absolut normale, sa asfaltam, ideea insa este sa faceti si putina curatenie pe drum, atat nisipul de pe margine dar mai ales copacii deja cazuti sau care stau sa cada, sunt un real pericol. Sunt ff mulți, sa nu mai zic de cei taiati cu drujba (care erau cazuti in iarna) si care au fost lasati asa, pe marginea drumului. Faceti va rugăm curatenie, sunt ff mulți ciclisti si motociclisti expuși la un mare pericol. Ar fi de lucru si la anumite zone de parapet, ele trebuie vopsite in fosforescent, iar pe serpentine, o parte din cele din piatra, vechi, se prabusesc, erau bucati mari cazute in drum din acel zid, am oprit masina ca sa le feresc. Spor la treaba! Cu laudarismele pe la ziare, pt treburi banale pt care sunteti plătiți gros, lăsați-o putin mai moale, tăceți si faceți, e mai sanatos așa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus