Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Elevii din 20 de școli se întorc de mâine în clase

Elevii din 20 de școli se întorc de mâine în clase

În 20 de unități școlare aflate în comune din județul Sibiu, elevii se vor întoarce de mâine la școală, potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență luată astăzi, 18 mai. Toate aceste localități se află în scenariul verde. De asemenea, sunt și opt unități de învățământ care trec din scenariul verde, în cel galben, incidența fiind de peste 1 la mia de locuitori.

Având în vedere HOTĂRÂREA nr. 48/18.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea scenariilor în cazul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu, începând cu data de 19.05.2021 elevii din 20 de unități de învățământ ale județului Sibiu vor desfășura orele la școală.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu transmit că, din scenariul 2 în scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie) trec unitățile de învățământ din comunele Apoldu de Jos, Bârghiș, Iacobeni, Loamneș și Șura Mică. Toți cei 456 de preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Totodată, din scenariul 1 în scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie) trec opt de unități de învățământ din comunele Porumbacu de Jos și Șeica Mică. Cei 106 preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a, se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Școlile din municipiul Sibiu se află, în continuare, în scenariul galben, cu o rată a incidenței de 1,27 la mia de locuitori.

De mâine, 19 mai, în județul Sibiu un număr de 19.279 elevi (29,80%) vor desfășoara orele în sistem online în unitățile de învățământ din U.A.T.-urile aflate în scenariul 2.

Detalii despre HOTĂRÂREA nr. 48/18.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu găsiți  AICI.

 

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus