Luni,
06.02.2023
Parțial Noros
Acum
-7°C

ULBS nu condiționează prezența studenților la examene de vaccinare

ULBS nu condiționează prezența studenților la examene de vaccinare

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că prezența studenților la examene sau la admitere nu va fi condiționată de vaccinare.

Precizările vin în contextul în care alte instituții de învățământ din țară, precum Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, nu permit prezența studenților nevaccinați la examene.

”Am văzut că cel puțin o universitate din țară a luat această decizie. Universitatea din Sibiu nu condiționează nici la stagiile practice – Facultatea de Medicină derulează stagii practice, activități de laborator, față în față - și nu condiționăm nici prezența la examinare de vaccinare. Sigur, universitatea a încurajat, a derulat și derulează programe de susținere a vaccinării în rândul studenților. Suntem foarte aproape de ei și, mai mult decât atât, am implicat studenții prin activități de voluntariat în acțiuni dedicate comunității de sprijin al vaccinării. Însă, sub nicio formă nu există nicio condiționare în acest sens”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.

Cele mai recente date arată că peste 64% dintre profesorii și angajații Universității ”Lucian Blaga” s-au vaccinat împotriva Covid.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 939

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus