Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Lui Vasile Spinean i-a expirat mandatul. Medicul Mihaela Galiș, director interimar la CJAS Sibiu

Lui Vasile Spinean i-a expirat mandatul. Medicul Mihaela Galiș, director interimar la CJAS Sibiu

Astăzi, 21 mai, a expirat mandatul de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, funcție deținută de Vasile Spinean, din anul 2017, când a fost numit în acest post în urma unui concurs pe care l-a promovat. Vasile Spinean spune că a predat deja situația casei de asigurări medicului Mihaela Galiș, numită interimar în această funcție. În ceea ce-l privește pe fostul director, acesta spune că nu știe, cel puțin deocamdată, dacă va mai candida pentru această funcție în momentul în care va fi scoasă la concurs.

Vineri, 21 mai, Vasile Spinean a predat toate atribuțiile pe care le avea ca director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, unei persoane desemnate să preia interimar această funcție, după ce mandatul i-a expirat. Întrebat într-o conferință de presă care a avut loc joi, 20 mai, la sediul instituției dacă va mai candida pentru această funcție, acesta a spus că nu a luat o decizie în acest moment.

„Mâine voi preda Casa de Asigurări de Sănătate persoanei care va fi desemnată de cel care are dreptul să facă această desemnare și anume președintelui Casei Naționale, pentru că este în atributul domniei sale să decidă cine va fi interimar. Ce se va întâmpla după această dată, vom vedea și vă sunt extrem de sincer. Spun asta pentru că, în acest moment, nu știu ce voi face luni. În ceea ce privește postul pe care vremelnic îl ocup nu a fost încă scos la concurs și nici în momentul acesta nu am primit nicio hârtie oficială din care să se înțeleagă că ar fi fost Sibiul scos la concurs. Probabil va fi scos într-o etapă viitoare. Cert este că s-a făcut foarte multă vâlvă pe concursul acesta în condițiile în care în 2017 când am dat eu concurs au luat doar jumătate dintre președinți, adică au fost 22 trecuți și 21 picați, iar în 2016 când s-a dat un asemenea concurs nu a trecut nimeni, dar atunci, probabil nu erau oamenii atât de dibaci în comunicare să țină pe sticlă concursul directorilor caselor de sănătate atât de interesant. Nu știu dacă voi mai candida în momentul în care postul va fi scos la concurs”, a spus Vasile Spinean.

Contactat astăzi telefonic de reporterii turnul sfatului, fostul director a declarat că a predat deja atribuțiile, iar persoana desemnată să le primească este medicul Mihaela Galiș.

„A fost desemnată persoana căreia să-i predau materialele și situația financiară a casei. Este vorba despre doamna doctor Mihaela Galiș, persoana care este medic șef interimar. Până la acest moment nu a venit ordinul de numire în funcția de director medical, dar probabil va veni acest ordin. Deocamdată a fost desemnată o persoană căreia să-i predau bunurile, starea materială și așa mai departe”, spune Vasile Spinean.

Dr. Mihaela Galiș este specializată în pediatrie și deține funcția de medic șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Juristul Vasile Spinean a preluat conducerea CJAS Sibiu în primăvara anului 2017, în urma concursului organizat în acest sens, după ce, timp de patru ani a fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Funcția deținută la CJAS a fost întreruptă în 19 mai 2020, ca urmare a unui ordin emis de Adela Cojan, președintele de atunci al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ca urmare a adoptării unei hotărâri de guvern (25/2020) privind unele reforme în sănătate, hotărâre care a fost declarată neconstituțională la începutul lunii iunie. În 1 septembrie 2020, Spinean a revenit în postul de director general ca urmare a hotărârii Curții de Apel Alba Iulia, dată într-un proces deschis pentru anularea ordinului semnat de Adela Cojan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus