Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Stâna din Cartierul Arhitecților va fi mutată. Primăria Șelimbăr a câștigat procesul

Stâna din Cartierul Arhitecților va fi mutată. Primăria Șelimbăr a câștigat procesul

Primăria Șelimbăr a câștigat și recursul împotriva ciobanului care și-a stabilit stâna la marginea Cartierului Arhitecților. ”Avem decizie definitivă, iar în situația în care nu va fi evacuat terenul o vom face noi. Vom demola structurile ridicate acolo în luna iunie”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu. ”Respinge apelul format de apelantul B.N. cu domiciliul în comuna Rășinari, împotriva Sentinței civile nr. 4941/12.11.2020 a Judecătoriei Sibiu, pe care o păstrează. Definitivă”, se arată în sentința pronunțată la sfârșitul lunii trecute.

Reclamat pentru câini

Despre stâna de la marginea cartierului Arhitecților Turnul Sfatului a mai scris în câteva rânduri. Ultima dată, chiar ieri. Locuitorii din zonă s-au plâns de câinii ciobanului. ”Ne e frică nouă de ei, oameni adulți, ce să mai vorbim de copii? Câinii de la stână sunt un pericol. Stau toată ziua sub mașini, nici nu știi că sunt acolo, până când încep să se agite, să latre. Sunt mai multe familii care și-au găsit animalele de companie omorâte lângă bloc. Asta, pe lângă mirosul oilor. Practic, noi locuim în stână”, susține un sibian. 

Amendat cu 4.000 de lei pentru că a aruncat oase pe câmp

La începutul lunii februarie, ciobanul a fost amendat după ce a aruncat oase luate de la abator pentru a-și hrăni câinii direct în câmp. ”În data de 5 februarie, comisari din cadrul GNM - CJ Sibiu împreună cu un reprezentant al Poliției Locale Șelimbăr s-au deplasat în teren, în zona indicată în solicitarea dvs., fiind identificate două locații cu deșeuri de resturi animaliere abandonate (respectiv oase provenite din activitatea de abatorizare/tranșare și prelucrare a cărnii), ambele locații sunt situate în imediata vecinătate a unei exploatații agricole (stână) aparținând unei persoane fizice”, a transmis la sfârșitul lunii februarie reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, la solicitarea reporterului Turnul Sfatului. Pentru faptele sale, bărbatul a fost amendat cu 4000 de lei.

La sfârșitul lunii aprilie zeci de piei de oaie au fost aruncate în aceeași zonă. Reporterul Turnul Sfatului a transmis imaginile autorităților publice, sesizând în acest caz atât Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, cât și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Sibiu și Primăria Șelimbăr, pe a cărei rază administrativă se află terenul contaminat. Fapta de atunci a rămas nepedepsită pentru că nu s-a putut dovedi cine a aruncat acolo resturile animalelor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus