Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Actualizare: În Sibiu, unele școli își așteaptă elevii în clase de luni, altele – de marți

Actualizare: În Sibiu, unele școli își așteaptă elevii în clase de luni, altele – de marți

Chiar dacă, inițial, profesorii au fost anunțați că școala nu va reîncepe în format fizic de luni, în cursul zilei de duminică decizia a fost modificată.

Actualizare 18:00 Anunțul potrivit căruia, de luni, 24 mai 2021, toți elevii din municipiul Sibiu revin la școală ca urmare a deciziei autorităților locale nu se aplică tuturor instituțiilor de învățământ. Spre exemplu, elevii Colegiului ”Samuel von Brukenthal” sunt așteptați să revină în bănci doar de marți. ”Cursurile cu prezență fizică pentru toate clasele încep de marți, 25 mai 2021”, este anunțul scurt publicat pe site-ul Colegiului  în cursul după-amiezii de duminică.

În schimb, alte colegii – precum ”Gheorghe Lazăr” ori ”Octavian Goga” – dar și multe școli din oraș au transmis părinților și elevilor că vor reîncepe orele cu prezența în clase de luni. Turnul Sfatului a solicitat reprezentanților Inspectoratului județean școlar Sibiu informații despre școlile care își așteaptă elevii în clase doar începând cu ziua de marți. Din informațiile transmise, situația de la Brukenthal ar fi o excepție.

Știrea inițială: Instituția Prefectului Sibiu anunță că de luni, 24 mai 2021, toți elevii înscriși la școlile din municipiul Sibiu vor reveni în format fizic la școală. ”Având în vedere faptul că, astăzi, 23 mai 2021, la nivelul municipiului Sibiu, valoarea ratei de incidență este de 0,97, mâine, 24 mai 2021, unitățile școlare din municipiul Sibiu, se vor afla în Scenariu 1, iar elevii din municipiul Sibiu vor participa fizic la cursuri”, se arată într-un scurt anunț transmis presei locale de către Instituția Prefectului Sibiu.

Anunțul a fost transmis imediat după-prânzul zilei de duminică, adică în ziua în care – pentru prima dată în acest an – rata incidenței cumulate a noilor cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele 14 zile a devenit subunitară. Decizia autorităților județene vine în contradicție cu mesajul transmis cadrelor didactice în cursul zilei de vineri. 

”Stimați colegi, în urma discuțiilor cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ din județul Sibiu vor funcționa luni, 24 mai 2021, după scenariile stabilite conform incidentei de astăzi, vineri, 21 mai 2021. Următoarea actualizare a scenariilor se va face luni, pe baza ratei de incidență de atunci”, era mesajul cu care a fost urat și ”week-end” plăcut profesorilor din municipiul și județul Sibiu.

Cum în cursul zilei de vineri incidența la nivelul municipiului Sibiu era de 1,14, conform anunțului de atunci școala nu ar fi trebuit să înceapă de luni.

Actualizare 13:40 În urma anunțului făcut de Instituția Prefectului Sibiu, cadrele didactice au primit și acestea confirmarea faptului că, de luni, școala reîncepe în format fizic în municipiul Sibiu. ”Stimați colegi, în urma unor noi discuții cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ din județul Sibiu vor funcționa luni, 24 mai 2021, după scenariile stabilite astăzi, pe baza ratei de incidență de astăzi, duminică  23 mai 2021 (în conformitate cu Ordinul de Ministru). Ne pare rău pentru inconveniențe. Vă rugăm să anunțați profesorii și elevii”, se arată în mesajul transmis celor care conduc școlile din municipiul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4054

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Gabby

Acum 2 ani

Excelent.Ne bucuram ca nu ne-au anuntat luni la ora 6;00.Uneori scade incidenta foarte repede,alteori...Cum se vrea.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Mai trebuia asteptat 2-3 zile ca sa vedem daca se mentine trendul de scadere. Sunt curios ce va face prefectura daca rata va creste din nou peste 1 , mai ales ca a fost week-end si au fost putine cazuri , vor trimite din nou copiii in online dupa doua zile??
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

nu conteaza ca a fost weekend...incidenta a scazut pt ca in aceasta zi de weekend sunt mai putine cazuri decat in ziua de weekend de acum 2 sapt care a iesit din calcul. si sa fim seriosi, nu mai vine nici o crestere o perioada, mai ales in orase mari, unde trebuie mai mult de cateva cazuri in plus ca sa se simta crestere.
Raspunde

Sasu'

Acum 2 ani

Pt. cei de la Bruk luni este a doua zi de Rusalii, deci legal este zi libera.
Raspunde

Mission

Acum 2 ani

Ce fericit era tataie Johannis. Carmencita era imbracata un rosu, si erau fericiti tare, radeau... Radeau ca au murit 30 de mii de romani de covid? Radeau de voi ca nu mai aveti ce pune pe masa copiilor ptr ca v-au inchis firmele? El rade ca la teatru, ca un actor de mana a 10 care a facut facultatea pe camp. Iar ea rade de el.si de voi.rade ca au reusit sa isi bata joc de mortii vostri, de copiii vostri, de o tara intreaga. Aia este v-au prostit. V-au prostit niste "smecheri" de 2 lei. Daca nu sunteti atenti va vor vinde la kil8gram in piata publica. Acum stiu de unde porneste raul suprem. El este raul suprem. De la cap se impute pestele. Ma rog, rechinul...ca a devenit rechin, si nu are cine sa ii scoata un rand de dinti... Sibianul vostru ....tot sibienii vostri de la spitalul judetean. Nu? Cioclii moderni, care v-au batjocorit parintii si persoanele dragi! Vai de sufletele voastre, si vai de capul lor!
Raspunde

Mara

Acum 2 ani

Buna fotografie, definitorie pentru situația care va urma. Masca optionala, nasul pe afara, cadrul didactic sau adultul care face poza, complet relaxat

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus