Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Elevii din Mediaș merg de mâine la școală. Cei din Orlat și Marpod se întorc în on line

Elevii din Mediaș merg de mâine la școală. Cei din Orlat și Marpod se întorc în on line

Peste 3.200 de elevi din Mediaș se întorc de miercuri, 26 mai, la școală, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu. În aceeași zi, elevii din Marpod și Orlat se întorc în on line. Județul Sibiu are, în momentul de față, 307 unități școlare în scenariul verde și 47 în scenariul galben.

Având în vedere HOTĂRÂREA nr. 49 din 19.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, începând cu data de 26 mai, un număr de 3.267 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Mediaș se întorc la cursuri. De asemenea, un număr 154 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-urilor Orlat și Marpod se întorc în învățământul online, transmite prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.  

 În urma acestei hotărâri s-au stabilit următoarele scenarii:

  • scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 47 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Sadu, Cârțișoara, Poiana Sibiului, Slimnic, Poplaca, Șeica Mică, Porumbacu de Jos, Ludoș, Copșa Mică, Miercurea Sibiului, Orlat, Roșia, Cristian și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XI-a învățământ profesional, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
  • scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 307 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Sursa foro: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus