Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Monstrul numit Poluare și Cavalerii Apei fac turul școlilor, într-o poveste animată, creată special pentru elevi, de Apă Canal Sibiu

Monstrul numit Poluare și Cavalerii Apei fac turul școlilor, într-o poveste animată, creată special pentru elevi, de Apă Canal Sibiu

Elevii din Sibiu, Făgăraș, Ocna Sibiului, Avrig, Mârșa și Bradu au aflat, dintr-o poveste animată, creată special pentru ei de Apă Canal Sibiu, cât de periculoasă este poluarea pentru Planetă și ce să facă ei, ca să o oprească.

Povestea este parte dintr-o acțiune mai amplă prin care Apă Canal Sibiu marchează Green Week sau Săptămâna verde, eveniment aflat sub patronajul Comisiei Europene.

Din prezentarea animată, copiii au descoperit lucruri practice, dar și informații despre compania care furnizează apa de băut și asigură serviciile de canalizare.

Aceeași prezentare le-a oferit detalii despre acțiunile prin care Apă Canal Sibiu a reușit “să se lupte” cu Monstrul numit Poluare, reducând numărul copacilor tăiați (prin introducerea facturilor electronice care au dus la salvarea a 27 de arbori, anual) și împiedicând poluarea aerului (prin înlocuirea a 42 de autospeciale din parcul auto).

De asemenea, copiii au aflat despre cele două super-motoare de la Stația de epurare a Sibiului, care transformă biogazul în energie electrică și căldură, reducând consumul de energie al stației cu 35 %.

”Investim continuu și din ce în ce mai mult în tehnologii și echipamente ce duc la îmbunătățirea calității mediului înconjurător. De asemenea, ne bazăm mult pe abonații noștri din întreaga arie de operare, cărora le oferim servicii de calitate, dar și  campanii de informare și educare cu privire la utilizarea corectă a resurselor naturale și infrastructurii de apă”, a declarat directorul general al companiei, ing. Vasile Maier, în cadrul evenimentului.

După ce au urmărit prezentările, copiii au fost invitați să se alăture companiei, devenind ambasadori ai mediului înconjurător, cu următoarele ”misiuni”: să vegheze la protejarea rețelelor de canalizare prin colectarea uleiului ars de la gătit și să supravegheze ca deșeurile (precum șervețelele umede) să nu ajungă în canalizare.

În același timp, copiii au fost invitați să le povestească părinților despre factura verde de apă care înlocuiește factura tipărită, clasică, și este primită în format digital, în contul de client, pe care oricine și-l poate crea rapid pe site-ul Apă Canal Sibiu.

”Săptămâna verde” a Comisiei Europene se derulează în 40 de țări, până pe 4 iunie 2021. Evenimentul cuprinde conferințe, expoziții și evenimente interactive ce promovează comportamentul responsabil față de mediu, sloganul din acest an fiind ”Zero poluare”.

Apă Canal Sibiu s-a alăturat ”Săptămânii verzi” încă din anul 2012, organizând vizite la obiectivele principale, lecții deschise sau prezentări care arată acțiunile eco ale companiei.

Acțiuni similare vor continua și în perioada următoare, dat fiind că educația elevilor în spiritul protecției planetei, este una dintre misiunile asumate de Apă Canal Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus