Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Ziua Națională a Adopției. În judeţul Sibiu sunt 150 de copii adoptabili şi 70 de familii care şi-au exprimat intenţia de a-i adopta

Ziua Națională a Adopției. În judeţul Sibiu sunt 150 de copii adoptabili şi 70 de familii care şi-au exprimat intenţia de a-i adopta

Un număr de 150 de copii din judeţul Sibiu aşteaptă să fie adoptaţi, după ce anul trecut, în condiţiile impuse de restricţiile pandemice, au fost înfiaţi 20 de minori, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, coordonatoare a serviciului de adopţii, Olimpia Indrieş.

"Astăzi este Ziua Naţională a Adopţiei şi vreau să transmit la mulţi ani tuturor copiilor adoptaţi şi tuturor persoanelor din judeţul Sibiu care au adoptat şi să le transmit toată consideraţia, aprecierea şi preţuirea noastră pentru alegerea pe care au făcut-o. În spatele nostru avem baloane, baloane pe care am scris numele tuturor copiilor adoptabili din judeţul Sibiu, care sunt 150, pe care vrem să-i ajutăm să-şi găsească o familie şi acesta este motivul pentru care înălţăm spre cer dorinţa lor cea mai mare, aceea de a avea o familie", a precizat Olimpia Indrieş.

Potrivit sursei citate, 70 de familii din judeţul Sibiu şi-au exprimat intenţia de a adopta un copil.

"În judeţul Sibiu sunt 150 de copii adoptabili şi 70 de familii care şi-au exprimat intenţia de a-i adopta. Ne dorim foarte tare ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Şi după cum vedeţi, în ciuda pandemiei şi a condiţiilor restrictive, totuşi în cursul anului trecut s-au încuviinţat 20 de adopţii, 20 de copii şi-au găsit familie şi se bucură de dragostea lor, iar evenimente ca acesta pot să aducă în viaţa familiilor câte un copil, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat şi în anii precedenţi, când în urma întâlnirii cu noi, familiile au fost interesate să adopte, lucru care s-a întâmplat în scurt timp", a mai spus Olimpia Indrieş.

Miercuri s-a dat startul, în premieră în judeţul Sibiu, unei campanii de încurajare a adopţiilor, numită "Salvat prin adopţie". Lansarea campaniei a avut loc în Parcul Tineretului din municipiul Sibiu, unde angajaţi ai serviciului de adopţii din DGASPC, părinţi care au adoptat copii şi minori înfiaţi au lansat baloane cu heliu, pe care au scris numele şi vârsta fiecărui copil care aşteaptă să fie adoptat, cu speranţa că această dorinţă de a avea o familie va fi îndeplinită. 

(Agerpres/foto DGASPC Sibiu)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1620

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus