Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Decese COVID în luna mai: Un tânăr de 20 de ani a decedat la UPU. Media vârstei sibienilor decedați - 71,47 ani

Decese COVID în luna mai: Un tânăr de 20 de ani a decedat la UPU. Media vârstei sibienilor decedați - 71,47 ani

Vârsta medie a bărbaților decedați în urma infectării cu SARS CoV-2 în luna mai este cu cinci ani mai mică decât media femeilor. În medie, bărbații decedați de COVID în județul Sibiu, luna trecută, este de 69,44 de ani, în timp ce media la femei este de 74,56 de ani. În luna mai au decedat 63 de persoane, dintre care 38 de bărbați și 27 de femei.

Cea mai tânără persoană decedată luna trecută în urma infectării cu SARS CoV-2 este un tânăr de 20 de ani. El nu a decedat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Județean Sibiu, însă avea și comorbidități, susține purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Andreea Ștefan.

Pe grupe de vârstă, cele mai multe decese s-au produs la sibieni aflați între 60 și 69 de ani (20). Din grupele de vârstă 70-79 ani și 80-89 ani sunt câte 18 persoane decedate. O singură persoană care a depășit 90 de ani a decedat luna trecută în urma infectării cu SARS Cov-2.

Sub 50 de ani nu sunt decât patru persoane decedate: tânărul de 20 de ani, doi bărbați de 39 și 40 de ani și o femeie de 47 de ani.

8,52%, rata mortalității în luna mai

Luna trecută, în județ au existat 739 de cazuri pozitive, în urma cărora au decedat 63 de persoane, rezultând o rată a mortalității COVID de 8,52%, cea mai ridicată de la începutul pandemiei, exceptând luna mai a anului trecut. Atunci, însă, au decedat doar 24 de persoane, iar numărul cazurilor pozitive depistate a fost de 198, fiind o rată a mortalității de 12,12%.

143 de decese în luna aprilie

143 de persoane au decedat în urma infectării cu SARS CoV-2 în luna aprilie, în județul Sibiu. Dintre acestea, 72 sunt bărbați și 71 femei, iar media de vârstă este de 71,93 ani. Vârsta medie a bărbaților decedați este de 70 de ani, în timp ce media de vârstă a femeilor care au decedat de COVID este de 74 de ani.

Cele mai tinere persoane care au decedat în această perioadă sunt o femeie în vârstă de 35 de ani și un bărbat de 36 de ani. Mai sunt alte trei decese ale unor bărbați de până în 50 de ani: unul de 45, 47 și 48 de ani.

Procentul cel mai mare al persoanelor decedate este cuprins în categoria de vârstă 70 – 79 de ani (54 de persoane, 37,76%), urmat de procentele categoriile de vârstă 60-69 ani (38 de cazuri, 26,57%) și 80-89 ani (36 de decese, 25,17%). Doar cinci decese au survenit la persoane cu vârsta de până la 49 de ani, ceea ce reprezintă 3,49% din totalul celor 143 de persoane decedate.

Datele din martie: au decedat 60 de femei și 42 de bărbați

Media de vârstă a sibienilor decedați în urma infectării cu SARS CoV-2 a fost în luna martie de 72,05 ani, cea mai ridicată de până acum. În luna precedentă au decedat de COVID 102 persoane, dintre care 42 de bărbați și 60 de femei. Vârsta medie a bărbaților decedați este de 72,52 de ani, iar cea a femeilor de 71,86 ani. În luna martie, cea mai tânără persoană decedată de COVID a fost un bărbat de 39 de ani. Până în 51 de ani au mai decedat alte patru persoane: o femeie de 47 de ani, alta de 49 de ani și doi bărbați de 50 de ani, se rată în datele primite de la Instituția Prefectului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1756

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ioanioan

Acum 2 ani

stirea ,o murit un tanar de 20 de ani de covid!!!!....mai bine spus,medicii o omorat inca un tanar de 20 ani,care avea doar o simpla raceala,
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Big Pharma doboară acum Big Tech: Vicepreședintele Oracle moare „de Covid” DUPĂ ce i s-a administrat a doua doză de „vaccin” anti-Covid Joel R. Kallman, șeful departamentului de dezvoltare software pentru Oracle APEX, a murit „de Covid” la doar câteva zile după ce a făcut a doua injecție cu ARN mesager împotriva noului coronavirus, informează Natural News. Pe 26 martie 2021, Kallman îi anunța pe urmăritorii săi de pe Twitter că făcuse prima injecție împotriva Covid-19 și se mândrea cu faptul că a creat „v-safe”, o aplicație pentru smartphone care să le amintească și altora să se vaccineze Aproximativ o lună mai târziu, potrivit programării, Kallman a făcut a doua doză de vaccin, iar pe 25 mai, a murit. Oracle și mass-media au comunicat că a murit „de Covid”, deși era „imunizat complet” împotriva coronavirusului. „Cu inima frântă, anunțăm că Joel Kallman s-a stins din viață din cauza Covid-19, pe 25 mai”, a scris Oracle APEX pe Twitter, imediat după ce s-a aflat de moartea lui Kallman. „Avea 54 de ani”. La fel ca în cazul legendei baseball-ului american, Hank Aaron, și a multor altor personalități proeminente care au murit la scurt timp după ce au fost injectate cu serurile experimentale Covid, moartea lui Kallman este subtil politizată pentru a promova o narațiune pro-vaccinare. Refuzând să relateze faptele în ordine cronologică, astfel încât să se poată face legătura între ele, presa mainstream semnalează, prin moartea lui Kallman, că toată lumea trebuie să se injecteze, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Însă Kallman a murit DUPĂ injectare și putem presupune că ar mai fi trăit mult timp DACĂ NU s-ar fi vaccinat - lucru mărturisit, indirect, chiar de colegii de la Oracle, care se arată șocați de plecarea lui prematură, la care nimeni nu s-ar fi așteptat în acest an.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus