Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

O ursoaică și trei pui, ”la o cafea”, la Bâlea

O ursoaică și trei pui, ”la o cafea”, la Bâlea

Constantin Puiu, salvator Montan-Coordonator tehnic la Salvamont Sibiu, a postat în această dimineață pe pagina sa de Facebook imagini cu o ursoaică însoțită de trei pui, care dă târcoale refugiului Salvamont de la Bâlea Lac. ”Bună dimineața! Primii oaspeții la cafea la salvamont Bâlea”, a scris salvamontistul la filmul în care musafirii caută mâncare în jurul cabanei.

Imaginile au fost preluate și pe pagina de Facebook a Salvamont Sibiu. ”Lipsa vadului turistic în această perioadă a dus la apariția tot mai des a unei ursoaice cu 3 pui în zona căldării Bâlea. Recomandăm turiștilor să-și facă simțită prezența când sunt pe traseele turistice, pentru a evita întâlnirea cu ursoaica”, au scris salvamontiștii.

 

Avertisment și în urmă cu două săptămâni

Probabil aceeași ”familie” a fost filmată de salvamontiști și la sfârșitul lunii mai, atunci când avertizau turiștii asupra posibilului pericol. ”În această perioadă am observat prezența unei ursoaice cu 3 pui în zona Bâlea Lac. Recomandăm turiștilor să fie atenți în alegerea traseelor și să își facă simțit prezența pe trasee. Animalele sălbatice, de obicei, vor evita interacțiunea cu oamenii”, a transmis Salvamont Sibiu pe pagina oficială de Facebook în 28 mai.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1569

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Constantin

Acum 1 an

Superbi
Raspunde

Acum 1 an

Dupa mine erau la un capucino cu miere
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus