Luni,
27.09.2021
Ceata
Acum
9°C

Drept la replică. Grande Gloria Production, unul din producătorii de dezinfectanți, se consideră denigrați

Drept la replică. Grande Gloria Production, unul din producătorii de dezinfectanți, se consideră denigrați

În urma publicării investigației despre dezinfectanții diluați, reprezentanții Grande Gloria Production – unul din producătorii ale căror biocide au fost testate de Turnul Sfatului – au trimis un drept la replică, considerând că investigația care a descoperit neregulile de pe piață este defăimătoare la adresa produselor lor. 

”Calitatea produselor Hygienium, certificată de Ministerul Sănătății” este titlul dat de Grande Gloria Production dreptului la replică transmis redacției Turnul Sfatului în după-amiaza zilei de luni. Reproducem mai jos, integral, textul transmis și semnat de Georgiana Mocanu (foto principală), directorul executiv al companiei.

”Grande Gloria Production, producătorul produselor dezinfectante Hygienium, realizate la Galați și exportate în peste 25 de țări din întreaga lume, își manifestă surprinderea față de modul în care publicația ”Turnul Sfatului” a ales să denigreze calitatea și siguranța sanitară oferită de produsele noastre, certificată de Ministerul Sănătății.

Articolul cu titlul ,, În grija nimănui: tratăm pandemia cu apă de ploaie, chiar și în spitale. Am descoperit dezinfectanți și cu 0% substanță activă’’ vine să asocieze produsele Hygienium cu cele falsificate, a căror prezență în piață am sesizat-o în nenumărate rânduri, prin ample campanii în presă.

Deși am cerut jurnaliștilor dovada concretă privind proveniența produselor trimise către testare (bonul de casă nu reprezintă o dovadă a provenienței articolului respectiv), nici până la această dată nu am primit dovezile clare că produsele testate sunt realizate și comercializate de GGP.

Ne surprinde modul incorect și lipsit de argumente pe care jurnaliștii l-au urmat  în a asocia produsele Hygienium cu un posibil caz de înșelăciune a consumatorilor.

În condițiile în care produsele testate nu sunt documentate în privința trasabilității – a legăturii directe cu producătorul, orice asociere cu acesta este exclusă din start.

Mai mult, în răspunsul trimis la întrebările ”Turnul Sfatului”, am prezentat inclusiv câteva fotografii cu produse falsificate cu brandul Hygienium, pe care le-am descoperit pe piață, și pentru care am sesizat organele abilitate.

Ne surprinde neplăcut faptul că ”Turnul Sfatului” a ales să publice acest articol care aduce grave prejudicii companiei noastre fără să se documenteze temeinic dacă produsele respective sunt falsificate sau nu, publicând parțial un test al unui produs fără număr de lot sau date de identificare considerând că "eșantionare efectuată de client" este suficient pentru a atribui brandul Hygienium produsului testat.

Am solicitat să vedem produsele respective, pentru a le expertiza în laboratoarele noastre, am sesizat faptul că le lipsesc elementele de siguranță asociate produselor certificate și, cu toate acestea, jurnaliștii au ales să lanseze acest articol nedocumentat.

Grande Gloria Production, producătorul brandului Hygienium, își asigură clienții și colaboratorii că produsele comercializate în România și în peste 25 de țări din întreaga lume respectă toate standardele de calitate și au toate avizele emise de autoritățile competente.

În cazul în care ,,Turnul Sfatului’’ nu va publica acest drept la replică în cel mai scurt termen și pe toate mijloacele de informare folosite pentru articolul denigrator la adresa firmei noastre, ne vom îndrepta în justiție pentru a ne proteja brandul și notorietatea câștigată ca urmare a încrederii consumatorilor în produsele noastre”.

Fotografiile transmise de Grand Gloria Production cu dezinfectanți contrafăcuți sub brandul Hygienium, care le aparține (sus). În fotografia de jos e recipientul al cărui conținut a fost testat și care nu avea înscris număr de lot

Precizările Turnul Sfatului

Investigația derulată de redacția noastră pe parcursul mai multor luni a presupus cumpărarea unor produse biocide la întâmplare de pe piața românească. Așa a fost achiziționat un recipient cu o capacitate de un litru etichetat ”Hygienium. Dezinfectant. Gel antibacterian”, care a fost dus spre testare în cadrul laboratoarelor ICECHIM.

Într-adevăr, recipientul respectiv, deși sigilat, nu avea inscripționat numărul de lot. Afirmația potrivit căreia Turnul Sfatului a publicat parțial rezultatul testului realizat la ICECHIM nu este reală, din moment ce la finalul articolului considerat defăimător este publicat un link către toate testele efectuate de Turnul Sfatului, documente publicate în format .pdf.

În cadrul investigației derulată de Turnul Sfatului, am intrat și în posesia altor teste efectuate la ICECHIM asupra unor boicide cumpărate de pe piața din România. Printre aceste biocide se numără și un alt produs al Grande Gloria Production, ”Hygienium Gel”. Recipientul respectiv are număr de lot, iar aceste informații au fost transmise de redacția Turnul Sfatului reprezentanților Grande Gloria Production. Testele efectuate asupra conținutului respectivului recipient indicau faptul că în loc de alcool etilic în proporție de 70%, biocidul conținea alcool etilic în proporție de doar 57,2%.

Întregul material pentru care cei de la Grande Gloria Production au cerut drept la replică poate fi citit aici: În grija nimănui: tratăm pandemia cu apă de ploaie, chiar și în spitale. Am descoperit dezinfectanți și cu 0% substanță activă

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Exception

Acum 3 luni

Ha ha ha, au cerut dreptul la replică. In loc sa isi ceara scuze Grande Gloria Production, Grande Gloria Production are tupeul sa urle in continuare. Sa le fie rusine. Le doresc faliment placut.
Raspunde

Amn114

Acum 3 luni

Grande Gloria Production, sunteti exemplul perfect al modului jigodesc in care inteleg romanii sa faca afaceri: furand la cantar, mintind, inseland, falsificand ingrediente. Asta-i motivul pentru care cumpar in principal produse straine: romanul neaos (in cazul de fata, din Galati) nu se simte bine pana nu te fura!
Raspunde

Ombl

Acum 3 luni

Pe Vonica l-au “convins” ca e mai bine sa moara, la fel pe Condrea de la Hexipharma, pe Tolontan l-au cumparat prin Ringier cu tot cu gasca lui. Cu mafia din sanatate nu te joci, sau te joci da costa mult!
Raspunde

Mishu

Acum 3 luni

Consider ca ar fi util sa precizati si sursa de unde ati cumparat dezinfectantul Hygienium. Ca sa vedem daca sta in picioare scuza lor si sa se poata verifica incrucisat si la cel care comercializeaza acest produs (poate buba este acolo). De ex., daca este vorba de un mare retailer, sansele ca produsul sa fie unul contrafacut sunt mici.
Raspunde

Ciobozzica dell cucco

Acum 3 luni

Este de apreciat faptul ca aceasta publicatie, un veritabil far calauzitor al comunitatii sibiene, are resurse intelectuale, deopotriva pentru anchetarea colosilor industriali și in acelasi timp, pentru analiza indragitilor mici din Obor Resort!
Raspunde

Acarul Păun

Acum 3 luni

Ce răspuns de scârbă prinsă cu mâța-n sac. Te plângi că sunt produse contrafăcute și ăla de la Turnul Sfatului nu s-a uitat pe etichetă la numărul de lot? Roagă-l atunci pe băiat să ia încă 3-4 produse de ale voastre de diferite volume din magazine fizice și online babane gen eMag sau Altex sau cine naiba mai vinde prostia voastră cu decontare a facturii de către voi. Apoi roagă-l să le trimită și pe alea la ICECHIM și tot voi decontați. Vin înapoi ca fiind ok? Atunci e treaba autorităților să îi ia la rost pe cei care vând contrafăcut și treaba jurnalistului să facă public acest lucru. Băi, e o problemă gravă, aveți grijă că e China pe piață. Vin tot rezultate proaste? Atunci Georgiana, fata mea, mergi și ia-ți un trening bun. La Târgșor ai nevoie de haine comode. Dar na, e mult mai ieftin să ameninți decât să lucrezi elegant în vânzări. Vai de steaua marketingului românesc și a fetelor de la aprozar care-l aplică...
Raspunde

Alexandru Muiuc

Acum 3 luni

Toate hotiile PNL-ului si faradelegile acestuia au liber din cauza indepartarii lui Vlad, zeul luptei anticoruptie si zeul familiei mele! Angajatii acestei companii meschine, inclusiv femeile de serviciu, trebuie aruncati in temnita si vandute averile! DNA sa vina sa ii ia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus