Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Prima reacție pe tema dezinfectaților diluați descoperiți de Turnul Sfatului: ministrul Sănătății vrea să vadă dacă e cazul unor controale

Prima reacție pe tema dezinfectaților diluați descoperiți de Turnul Sfatului: ministrul Sănătății vrea să vadă dacă e cazul unor controale

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că a aflat recent de problema lipsei de control a pieței dezinfectanților. Piață pe care Turnul Sfatului a găsit biocide și cu 0% substanță activă declarată.

Întrebată de presa centrală despre situația dezinfectanților diluați care au inundat piața din România – după cum a descoperit Turnul Sfatului -, Ioana Mihăilă nu a avut decât un scurt comentariu. 

„Am aflat recent de această problemă. Vom contacta Comisia de biocide a Ministerului Sănătății pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide. Dar cred că este un semnal care ne spune că trebuie să investim în laboratoare de referință ale Institutului național de Sănătate Publică sau ale direcțiilor de sănătate publică și să întărim aceste instituții de control, pentru că sănătatea noastră este în pericol”, a spus ministrul Sănătății.

”Ioana Mihăilă a refuzat să răspundă altor întrebări”, consemnează G4Media.ro.

Intervenția ministrului vine în contextul în care  investigația derulată de Turnul Sfatului pe parcursul a mai multor luni a scos la iveală că absolut nicio instituție a statului nu mai verifică dacă biocidele vândute în România conțin substanțele active declarate la obținerea avizului de punere pe piață.

Mai multe detalii puteți citi aici: În grija nimănui: tratăm pandemia cu apă de ploaie, chiar și în spitale. Am descoperit dezinfectanți și cu 0% substanță activă

Vizualizari: 1440

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus