Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Doar 230 de elevi din județul Sibiu mai au cursuri în on line

Doar 230 de elevi din județul Sibiu mai au cursuri în on line

Trei localități din județul Sibiu se mai află în scenariul galben. Este vorba despre Cristian, Arpașu de Jos și Marpod. Elevii care învață în unitățile de învățământ din aceste localități, învață, în continuare, în on line. Pe de altă parte, de mâine, 9 iulie, 115 elevi se întorc în sălile de clasă.  

Având în vedere incidența afișată astăzi pe site-ul Prefecturii Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis către C.J.S.U. Sibiu propunerea ca miercuri, 09.06.2021, un număr de 115 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Orlat să se întoarcă la cursuri, deoarece incidența din acest U.A.T. a scăzut sub 1 la mie.  Ei se adaugă celor 2 649 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-urilor Cârțișoara, Sadu, Ludoș, Bârghiș, Poplaca și Miercurea Sibiului care, începând de luni, 07.06.2021, desfășoară orele în sălile de clasă.

 În urma acestei propuneri înaintate de ISJ Sibiu către CJSU Sibiu, mâine, 09.06.2021, situația scenariilor în care vor funcționa unitățile de învățământ va fi următoarea:

  • scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 8 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Cristian, Arpașu de Jos și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar și din clasa a VIII-a se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
  • scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 346 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.;

Reprezentanții ISJ Sibiu anunță că, astăzi, 8 iunie, nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire COVID în unitățile de învățământ din județul Sibiu.

De la revenirea din vacanța prilejuită de sărbătorirea Sfintelor Paști (miercuri, 05.05.2021), un număr de 6 cadre didactice (2 au desfășurat ore față în față) și 5 preșcolari și elevi (2 dintre ei a participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Miercuri, 9 iunie , în județul Sibiu un număr de 230 elevi (0,37%) vor desfășura orele în sistem online.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus