Duminică,
13.06.2021
Innorat
Acum
16°C

Rata mortalității în primele 7 zile din iunie: 30,76%. 26 de cazuri noi și opt decese

Rata mortalității în primele 7 zile din iunie: 30,76%. 26 de cazuri noi și opt decese

În prima săptămână din luna iunie, media cazurilor noi identificate zilnic este de 3,71, apropiată cu ce se întâmpla în vara anului trecut. Sunt 26 de cazuri noi, 75 de persoane s-au vindecat de COVID, în această perioadă, iar opt au decedat.

Rata mortalității în această primă săptămână de iunie ajunge însă la 30% și este posibil chiar să mai crească, deoarece în secțiile ATI COVID ale spitalelor sibiene mai sunt încă șase persoane internate, iar în spitale sunt 47 de paturi ocupate. Acest procent, cel mai mare de până acum, de la începutul pandemiei poate fi pus pe seama numărului de cazuri grave deja existente în spitale, în urma celui de-al treilea val pandemic, corelat cu numărul foarte mic de cazuri existente în ultimele săptămâni.

O altă explicație ține și de recalibrarea cifrelor referitoare la persoanele decedate. Astăzi, din trei persoane anunțate ca fiind decedate, două nu sunt de dată recentă, au fost adăugate acum, după ce DSP Sibiu a reevaluat numărul deceselor raportate în sistem. ”Acestea sunt singurele două cazuri de persoane decedate urcate mai târziu în sistem”, ne-a informat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului. La nivel național, rata mortalității în primele șapte zile din iunie este de 43,92%, fiind 571 persoane decedate și 1.300 de cazuri noi.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26480 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 3 persoane. Până la data curentă au fost vindecate 21.355 de persoane, iar 1.046 persoane au decedat, dintre care 3 în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 299 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 46 persoane în izolare la domiciliu.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 4 zile

Tragedie la Bacău: Un licean de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer. Medicii acuză proteina spike. Un student din Cluj a decedat tot după Pfizer. Național: Cine răspunde? https://www.activenews.ro/stiri/Tragedie-la-Bacau-Un-licean-de-18-ani-a-facut-infarct-dupa-rapelul-cu-vaccinul-Pfizer.-Medicii-acuza-proteina-spike.-Un-student-din-Cluj-a-decedat-tot-dupa-Pfizer.-National-Cine-raspunde-167325
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus