Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
17°C

Directorul DSP Sibiu: Zonele urbane sunt cele cu probleme

Directorul DSP Sibiu: Zonele urbane sunt cele cu probleme

Localitățile în care procentul de vaccinare este sub 10% nu reprezintă un pericol atât de mare în eventualitatea unui al patrulea val pandemic, cât ar fi zonele urbane dacă imunizarea nu va fi suficientă până la toamnă, susține directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu (DSP), dr. Daniel Chelcea. ”Regula de 70% (n.r. imunizare) e o regulă statistică acceptată. E foarte clar că e important să vaccinăm oameni care sunt vectori, oameni care se mișcă. Cei care s-au izolat e mai puțin important dacă sunt vaccinați, pentru că nu transmit. Din punctul meu de vedere, e foarte clar că e mult mai importantă transmiterea în comunități, zonele urbane sunt cele cu probleme, și nu că ne concentrăm numai pe ele, dar e evident că aici este important, lumea se mișcă, circulă cu mijloace de transport în comun, sunt tineri și așa mai departe”, explică dr. Chelcea.

El susține că într-o comunitatea precum Jina, unde procentul de vaccinare încă nu a ajuns la 2% trebuie îmbunătățite campaniile de promovare a vaccinării. ”Evident că trebuie și acești oameni vaccinați și din toate discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile din zonă reiese că sunt preocupați de treaba asta tot așa de bine și de repede ca în alte părți, dar nu înseamnă că-i lăsăm de izbeliște. Facem tot posibilul ca toate localitățile din Sibiu să fie la o valoare rezonabilă. Niciodată nu vom găsi aceleași standarde pentru toate, dar încercăm să ne apropiem. Oricum, noi, față de alte județe noi stăm extrem de bine, dar asta nu înseamnă că ne oprim. Vom continua să organizăm evenimente, campanii, să-i facem pe oameni să înțeleagă că e important să facă treaba asta”, a mai spus directorul DSP Sibiu.

De la 33,42%, la 1%

Pe prima poziție în clasamentul vaccinării, în funcție de localitățile din județ, se află municipiul Sibiu. Aici s-au vaccinat până la finalul lunii trecute 56.235 de persoane dintr-un total de 168.273 de locuitori. Procent: 33,42%. Municipiul este urmat de comuna Șelimbăr: 31,33%. S-au vaccinat aici 4.291 de locuitori, dintr-un total de 13.697. Racovița cu un procent de vaccinare de 27,01% se află înaintea celui de-al doilea municipiu al județului Mediaș. Aici, dintr-un total de 56.718 locuitori s-au vaccinat 14.715, rezultând un procent de 25,94%. Localități cu un procent de vaccinare de peste 20% mai sunt Cisnădie (23,95%), Avrig (22,52%), Turnu Roșu (22,38%), Sadu (21,88%), Boița (21,60%) și Tălmaciu (21,44%).

Pe ultimul loc în județ se află comuna Jina. Din 3.671 de locuitori, aici nu s-au vaccinat decât 42 de persoane, ceea ce reprezintă 1,14% din cetățeni.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alin

Acum 4 zile

Bravo lor, bravo Jinarilor. Oameni hotarati, sanatosi si inteligenti. Pentru ce sa se vaccineze? Ca vrea Catu? Ca zice Bill Gates? Mai lasati-ne cu aburelile voastre. Hermannstadtenii sclavii sclavilor. Mai de frica, mai de calatorit, s-au vaccinat ca vitele. Sunt pe locul 3 in tara. Bravo progresistilor. Asta da afacere. V-ati nenorocit pe viata pentru un mic si un bilet la gradina zoologica. Acolo va e si locul.
Raspunde

Yyy

Acum 2 zile

cand am fost la gradina zoologica cel mai mult mi-a placut tarcul in care se plimba... Alin
Raspunde

Gaga

Acum 3 zile

Cu probleme la mansarda sunteti voi, specialii militari cu grade de diverse servicii in spate! Voi sunteti paria si infectia societatii, voi v-ati reactivat acum la nivelul intregii tari si credeti ca sunteti d-zei, faceti legea, decideti destinul fiecarui roman, la misto! Dar vine vremea cand veti da socoteala, de la primul pana la ultimul! Si comunistii cu calaii lor de dupa 45 tot asa ca voi se credeau! Unii au apucat sa fie judecati, altora doar li s-a facut publica activitatea iar majoritatea vor plati pentru faptele lor! Asta nu-i p...lica ala de si-a facut-o pe nevasta-sa stomatoloaga, mare sefa la centru de vaccinare! Ia zi specialule, ce s-a intamplat in noaptea de 22-23 dec 89 in spitalul unde profesezi ? Nu a scapat nici ala, nu scapati nici voi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus