Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Verificarea deceselor COVID în Sibiu: 4 decese descoperite și introduse în sistem

Verificarea deceselor COVID în Sibiu: 4 decese descoperite și introduse în sistem

Buletinul de presă transmis astăzi de Instituția Prefectului anunță decesul a două persoane în urma infectării cu SARS CoV-2, însă data decesului este mai veche, apariția lor în buletinul de astăzi s-a făcut în urma controalelor făcute de Direcția de Sănătate Publică Sibiu. În total, în județ au existat patru cazuri de deces asociate COVID, neraportate în sistem, anunță directorul DSP Sibiu, dr. Daniel Chelcea. Două dintre acestea au figurat în buletinul de ieri, alte două, astăzi. ”A fost o campanie a Ministerului Sănătății prin care s-au făcut aceste regularizări, în mare parte, cauza a fost raportarea greșită făcută de spitale. Noi am transmis toate datele către Ministerul Sănătății, nu avem decât aceste patru cazuri de deces neraportate. Față de alte județe, noi stăm foarte bine”, a declarat dr. Chelcea.

Numărul de „cazuri noi nealocate pe județe”, este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. ”Conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate”, a anunțat și Departamentul pentru Situații de Urgență.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26488 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 8 persoană. Până la data curentă au fost vindecate 21364 de persoane, iar 1048 persoane au decedat. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 42 de persoane, dintre care pe ATI 5 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 460 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 241 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 47 persoane în izolare la domiciliu.

Vizualizari: 1032

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus