Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Barna pune sub semnul întrebării dacă medicii anti-vaccin ar mai trebui plătiți din bani publici

Barna pune sub semnul întrebării dacă medicii anti-vaccin ar mai trebui plătiți din bani publici

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat, vineri, la Sibiu, că este "regretabil" faptul că există medici care descurajează vaccinarea, iar din punctul său de vedere în aceste cazuri trebuie pusă sub semnul întrebării ideea că "este o cuvenire" contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

"Faptul că există şi aud cu tristeţe şi un fel de amărăciune faptul că sunt medici care chiar descurajează vaccinarea promovând fake news-uri din acestea caraghioase (...) este un lucru regretabil. E părerea mea (...), eu cred că în momentul în care medicii susţinuţi şi finanţaţi de stat promovează politici împotriva politicii statului, ideea aceasta că este o cuvenire contractul cu Casa şi beneficiul de suport public este o chestiune care trebuie pusă sub semnul întrebării. Mie mi se pare de neacceptat ca medici de familie să îi dezinformeze pe oameni că vaccinul le va afecta sănătatea, îi va îmbolnăvi şi toate celelalte grozăvii pe care le-am văzut. Înţeleg dreptul fiecărui om de a se vaccina sau nu, dar dincolo de asta, când eşti medic şi se presupune că îţi pasă de sănătatea comunităţii, trebuie să ai un comportament şi o atitudine de promovare a liniilor acestora foarte clare de sănătate publică. Hai să nu ne mai dăm după deget, vaccinul este singura soluţie reală prin care putem să trecem de această pandemie", a spus Barna, într-o declaraţie de presă susţinută la cortul USR PLUS pentru promovarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

În context, vicepremierul a reiterat importanţa vaccinării pentru a stopa pandemia de coronavirus, punctând că riscul unui val 4 nu a dispărut, arătând că şi celelalte partide ar trebui să preia modelul USR PLUS de promovare a campaniei de imunizare.

"Sper ca şi celelalte partide să preia acest model. Nu sunt cheltuieli mari, dar sunt cheltuieli de responsabilitate reală pe teme de care le pasă cetăţenilor, că aşa, la televizor, am văzut, domnul Ciolacu leşină de grija banilor care, speră el, nu vor veni în România. În realitate, şi dl Ciolacu şi celelalte partide ar trebui să facă exact lucrul acesta, să promoveze campania de vaccinare şi nu să transmită sau să susţină mai direct sau indirect mesaje contrarii", a spus Dan Barna.

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

No name

Acum 1 an

Din pacate, nu mai am cu cine sa votez la alegerile urmatoare!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Asa-i la noi in politica, cum dau dragii de ei de aerul rarefiat de mare inaltime, cum capata betia puterii si devin atoatestiutori. De la asta la comportament totalitar nu mai este decat un salt si uite-l cum isi ia avant! La fel ca in toamna lui 2019 cand zicea: "Da, că este... Bun, este un cântec de jale, dar de pe la 1800, adică e, de fapt, din perioada lui Horia, chiar înainte." Cine stie, cunoaste!
Raspunde

Iancu

Acum 1 an

Cum spunea un ilustru personaj de-al lui Caragiale: " amice, esti idiot"!
Raspunde

Iancujianu

Acum 1 an

Cred ca l-a afectat la cap pe Barna, vaccinul. Probabil doreste sa faca praf Usr-ul. Ma întreb, toti acri oameni din Usr care se dadeau foarte inteligenti, se simt reprezentati de acest specimen?
Raspunde

Izabell

Acum 1 an

Medicii sa fie obligati sa aleaga intre stat si privat!!! Doar asa se poate incepe cu adevarat modernizarea sistemului medical!
Raspunde

Gheorghe

Acum 1 an

Dar tu, politician de doi lei, ce te bagi in probleme de medicina? Adică medicul să facă politică voastră și nu politica sănătății oamenilor !? Nai ce vreți voi trebuie sa se întâmple în țara asta ??!!
Raspunde

Camelia

Acum 1 an

Cine este statul,binele general etc.d-nule Barna?Ca parca ai terminat Dreptul! Dupa declartiile tale l-ai cam facut cu stangul.Sau ii poti acuza de ,,uneltire contra ordinii sociale"- cum era in comunism.Sau poate vrei sa lauzi ce genii au fost cei ce au facut experimentul Pitesti.Tie ar trebui sa ti se anuleze diploma de drept.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

ca numai covidul mai exista in tara asta si nu ducem lipsa de medici, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus