Sâmbătă,
19.04.2025
Partial Noros
Acum
15°C

Au cerut 14 milioane, au primit șase. Cum a împărțit Primăria banii pentru Agenda culturală Sibiu 2021

Au cerut 14 milioane, au primit șase. Cum a împărțit Primăria banii pentru Agenda culturală Sibiu 2021

5,94 de milioane de lei este valoarea totală a cofinanțărilor pe care Primăria Sibiu le propune a fi alocate, în acest an, celor 97 de proiecte selectate pe Agenda culturală a orașului.

Cea mai mare sumă alocată pentru susținerea unui proiect cultural este de 250.000 de lei. O astfel cofinanțare este propusă pentru două proiecte: Cântecele munților al Centrului ”Cindrelul – Junii” și pentru Programul cultural Revelion 2021, al Asociației Events for Tourism.

Câte 200.000 de lei au fost alocați către Sibiu Jazz Festival (Asociația Concept Creativ), Sibiu Music Fest (Asociația culturală Viitorul muzical), Concerte estivale – Zilele muzicale româno-americane, ediția a XVIII-a (Filarmonica de stat) și către Astra Film Festival (Fundația Astra Film).

Sibiu Music Fest, ediția 2019

180.000 de lei au fost alocați pentru Classics for Pleasure – At the end there`s light (Asociația Elite Art Club Unesco), iar câte 150.000 de lei mai sunt propuși pentru alte șapte proiecte: Sibiu International Street Art Festival, ediția a VII-a (Asociația ART Factory Transilvania), Romania Rocks! (Asociația cultural artistică Hara), Focus in the Park (Asociația Focus Sibiu), Festivalul național de Folclor ”Ioan Macrea” (Centrul ”Cindrelul - Junii”), Astra Multicultural (Complexul național muzeal Astra), Sibiu Opera Festival, ediția a XX-a (Filarmonica de stat) și Feeric Fashion Week (Fundația Mitichi)

Câte 120.000 de lei este cofinanțarea propusă a fi alocată Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția a 15-a (Asociația Festivalul de Film Transilvania) și Festivalului internațional de fotografie Focus (Asociația Focus Sibiu).

Topul cofinanțărilor mai este completat de proiectele pentru care sunt propuse câte 100.000 de lei: Romanian Music Export Live Edition (Asociația culturală ARTmania), Târgul sibian – experiențe autentice (CNM Astra), Astra Film Junior (Fundația Astra Film) și Sibiu Christmas World (Asociația Events for Tourism).

Cel mai costisitor proiect

Conform Ghidului de finanțare pentru Agenda culturală, aceste confinanțări trebuie să acopere cel mult 80% din cheltuielile totale ale fiecărui proiect. Restul banilor reprezintă contribuția proprie a fiecărui operator cultural (banii pot fi și sume atrase de la sponsori).

Pentru prima dată, reprezentanții Primăriei Sibiu au dat publicității și sumele pe care fiecare operator cultural le-a solicitat drept cofinanțare. Peste 14 milioane de lei reprezintă cheltuielile pe care și le-au estimat operatorii culturali pentru cele 97 de proiecte culturale, înainte de semnarea contractelor de finanțare cu administrația locală.

Conform listei dată publicității de Primăria Sibiu, cel mai costisitor proiect este Festivalul internațional de Folclor ”Cântecele munților”, organizat de Centrul cultural județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale ”Cindrelul – Junii”. 720.000 de lei este suma solicitată drept cofinanțare pentru acest proiect (fiind propusă, în cele din urmă, alocarea a 250.000 de lei).

Alocările financiare pentru Agenda culturală a Sibiului în acest an urmează să fie dezbătute și supuse votului consilierilor locali într-o ședință extraordinară programată în cursul zilei de marți, 15 iunie.

Vezi mai jos lista sumelor propuse spre cofinanțare prin Agenda culturală a Sibiului 2021

Sursa: proiect de hotărâre de hotărâre al Consiliului local Sibiu

Descarcă de aici Proiectul de hotărâre în formă integrală pentru Agenda culturală a Sibiului 2021

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2949

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Eternul Sătuc

Acum 3 ani

Dacă festivalul Cântecele munților a primit cea mai mare finanțare din programul ”cultural”, asta spune multe despre nivelul Sibiului. Unii cu Untold, alții cu jiene. Super!
Raspunde

Mediu cultural de latrina

Acum 3 ani

Din cele 97 de puncte pe asa-zisa agenda culturala, mai bine de 75% sunt sifonari de bani, țurai țurai lugubru și festivaluri de mici și bere. Bă, dă-o-n mă-sa de treaba! Ce e rahatul asta?
Raspunde

Jian Hateganul

Acum 3 ani

Voi, astia de mai sus, daca vreti droguri si bumti bumti, mergeti la Untold si lasati-ne pe noi cu muzica si traditiile noastre! Pun pariu ca sunteti somoni de Brezoi si mai jos!!!
Raspunde

Mura

Acum 3 ani

Drama mare e ca sunt oameni care traiesc greu,nu au case si stau in chirie.Sa se ridice locuinte sociale,daca tot sunt bani, cantine unde sa se ofere o masa calda familiilor ce o duc greu,ajutor educational copilasilor din orase si sate etc.Asta inseamna o evolutie in educatie si cultura. Dar nu ne duce nici mintea si nici inima!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus