Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
30°C

120 de km, în cinci minute. Tesla a început lucrările la prima stație supercharger din Sibiu

120 de km, în cinci minute. Tesla a început lucrările la prima stație supercharger din Sibiu

Celebra companie americană Tesla a început zilele trecute lucrările la prima stație de încărcare de tip supercharger din zona Sibiului.

Lucrările de amenajare au debutat zilele trecute, noua stație urmând a fi amplasată în parcarea Shopping City Sibiu, chiar la intrarea în centrul comercial.

Conform informațiilor de pe site-ul oficial Tesla România, stația va fi inaugurată vara aceasta. Reamintim că în parcarea Shopping City Sibiu mai există o stație de încărcare pentru mașini electrice, în fața magazinului Leroy Merlin.

Tesla a inaugurat anul acesta alte două stații de încărcare tip supercharger în România. Prima este amplasată în Timișoara și a fost deschisă utilizatorilor la începutul lunii aprilie. Câteva săptămâni mai târziu a fost lansată oficial și stația din București. Ambele au câte șase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de 250 kW, așa cum este de așteptat să fie și cea de la Sibiu. Noile stații de încărcare funcționează 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână.

De cinci ori mai puternică

Stația pe care Tesla o va pune în funcțiune în apropiere de DN1/DN7 va avea o putere de 250 de kW, de cinci ori mai mare decât stațiile cu cele mai mari puteri instalate până acum. Este vorba de stații de încărcare Tesla din a treia generație, care potrivit producătorului american de mașini electrice, în decurs de cinci minute asigură încărcarea bateriei pentru Model 3, de exemplu, cu energie suficientă pentru parcurgerea a aproximativ 120 de km.

O dată cu punerea în funcțiune a noii stații de încărcare, în Sibiu vor exista 14 astfel de facilități pentru posesorii de mașini electrice: nouă stații de încărcare rapidă de 50 kW (împărțite la Shopping City, Promenada Mall, Kaufland ieșirea spre Mediaș, Kaufland șos. Alba Iulia și Penny Market Balanța), alături de care mai sunt disponibile alte patru cu o putere de 22 kW (parcarea Cazarma 90, Porsib și Autoklass – sursa informațiilor: masinaelectrica.ro).

În total, în țara noastră au fost înmatriculate pe parcursul anului trecut 2.011 mașini electrice, dintre care 56 mașini Tesla, la care se adaugă 796 mașini plug-in și 4.438 hibride.

Vizualizari: 5169

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

La ce infrastructura electrica subdezvoltata are mun'cipiul

Acum 1 lună

Astept sa se ia lumina in mall cand sunt folosite la maxim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus