Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Tursib amplasează stâlpi prin oraș. În viitor, va amplasa și sisteme de informare

Tursib amplasează stâlpi prin oraș. În viitor, va amplasa și sisteme de informare

Societatea de transport public a Sibiului a lansat o procedură pentru amplasarea și branșarea unor stâlpi. Pe care, ulterior, printr-un alt contract, vor fi amplasate sisteme de informare referitoare la circulația autobuzelor. La fel se va petrece și cu automatele de vânzare a biletelor.

În vederea operaționalizării unei noi linii de transport în jurul centrului istoric – cea deservită exclusiv de microbuze electrice -, Tursib a lansat o procedură pentru angajarea unei firme care să cumpere, amplaseze și să branșeze la curent electric șase stâlpi. Pe care, ulterior, printr-un alt contract, vor fi amplasate panouri de informare. La fel, prin aceeași procedură, cei de la Tursib cer și amenajarea a șase postamente de beton, la care să fie ”adus” curentul electric. Postamente pe care, la fel, printre-un alt contract, urmează amplasate șase automate de vânzare a biletelor.

Acel ”alt contract” este cel de achiziție a microbuzelor electrice, în cadrul căruia este prevăzută și livrarea de sisteme conexe: dispozitive de numărare a pasagerilor, stație de încărcare rapidă, dar și sisteme de afișaj și automate de vânzare a biletelor. Pentru care, sisteme de afișaj și automate, însă, contractul nu prevede și amplasarea de stâlpi, amenajarea de postamente și, respectiv, amenajarea rețelelor electrice necesare, astfel încât aceste sisteme conexe să poată fi montate. Drept pentru care cei de la Tursib au alocat 95.000 de lei, fără TVA, și au lansat licitația.

Șase stații noi. Panourile vor fi amplasate, însă, și în stații vechi

După cum anunța Primăria Sibiu la semnarea contractului pentru furnizarea microbuzelor electrice, traseul ”liniei verzi” va urmări conturul inelului zonei centrale: Piața Unirii – str. Mitropoliei – str. Alexandru Odobescu – str. Măsarilor – piața Cibin – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – Gară – str. Constituției – bulevardul Corneliu Coposu. Pe acest traseu, pe lângă cele șapte stații de autobuz existente, vor mai fi amenajate șase noi stații: vizavi de parcul Astra, în capătul dinspre Primărie al străzii Mitropoliei, pe strada Alexandru Odobescu în zona Teatrului Gong, în capătul dinspre strada Faurului a străzii Turnului, în zona pieței Dragoner (intersecția străzilor Ocnei și Faurului) și la intersecția Ocnei cu Târgul Fânului.

Conform caietului de sarcini elaborat de Tursib, postamentele pe care, ulterior, vor fi montate și sistemele de vânzare a biletelor urmează a fi amenajate la Gară (acolo unde va fi capătul de linie al noii rute, precum și o stație de încărcare), în stația Parcul Tineretului, în stația de la Sala Thalia (unde mai există un astfel de automat), dar și în viitoarea stație ”Primărie”. Un al cincilea automat va fi amplasat în stația de la Piața Cibin, al șaselea amplasament indicat de Tursib pentru un astfel de postament urmând a fi amenajat vizavi de Parcul Astra (pe partea unde acum sunt amenajate locurile pentru taxi).

În ceea ce privește stâlpii pentru viitoarele panouri de informare, primul loc indicat de Tursib este pe strada Ocnei, acolo unde va fi înființată stația ”Podul Minciunilor” (în zona pieței Dragoner - vezi foto principală). Astfel de stâlpi vor mai fi instalați în stația de pe strada Constituției, apoi în cea de la Parcul Tineretului, în viitoarea stație ”Primărie” din capătul străzii Mitropoliei și vizavi de parcul Astra. Un al șaselea branșament mai trebuie amenajat pentru un stâlp existent la Piața Cibin.

Termenul de execuție pentru acest contract este de 14 zile de la semnarea contractului. În ceea ce privește livrarea și punerea în funcțiune a celor cinci microbuze electrice care vor circula pe noul traseu, acesta se împlinește la sfârșitul lunii septembrie 2021. Fiecare astfel de microbuz va avea zece locuri pe scaun și 14 în picioare. Amenajarea acestei noi rute de transport a fost decisă în 2017.

Viitorul traseu al viitoarei rute Tursib. Sursa hărții: Primăria Sibiu

Vizualizari: 3015

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 5 luni

Ca intotdeauna, mai cu seama in ultimii 7 ani, tot ce se face la Sibiu, se face prost, fara cap, incomplet si pe multi bani sifonati. Tot ce se incepe se va termina cam in 67 de ani. Multumim doamnei primar si celorlalte euglene care ne conduc! Sibiul ar putea fi un fel de Graz sau Trieste, dar in fiecare zi se apropie tot mai mult de orasele gri, triste, fara cap si fara coada, haotice si cu cea mai proasta administratie. Doamna Dancila este cu multe clase peste Fodor!

Raspunde

Lola

Acum 5 luni

Daca duamna Dancila este cu multe clase peste doamna Fodor, atunci mutati-va in Videle sa fiti vecin cu duamna Dancila ...
Raspunde

V. Atman

Acum 5 luni

Mai bine ați fi lăsat tramvaiul ce mergea de la Gară la Rășinari și troleibuzele tradiționale. Iar orarul cu mersul autobuzelor trebuia lăsat lângă băncile din stații, așa cum era înainte, nu să meargă oamenii pe ploaie sau pe ninsoare până la avizier. Și încă ceva: hoții de buzunare vor avea dreptul să acționeze în microbuzele electrice, așa cum acționează acum în autobuze, nestingheriți, de ani de zile ?
Raspunde

Birtu

Acum 5 luni

Nu mai stiu astia cum sa sifoneze banii si inventeaza tot felul de prostii !!!
Raspunde

Munteanu

Acum 5 luni

Sa amplaseze un refugiu, o copertina si in statia Liceul Energetic de pe str. Semaforului. Sau asta e treaba primariei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus