Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Peste 98.000 de minori cu vârste între 12 şi 17 ani s-au imunizat până în prezent

Peste 98.000 de minori cu vârste între 12 şi 17 ani s-au imunizat până în prezent

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că, din datele obţine până în prezent, 98.134 de minori cu vârste între 12 şi 17 ani s-au imunizat împotriva COVID-19, precizând că părinţii şi tutorii sunt cei care iau decizia în acest sens.

"Susţin vaccinarea pentru populaţie, avem de nevoie de cât mai mulţi oameni vaccinaţi, dar, când vorbim de tineri sub 18 ani, aici, părinţii şi tutorii sunt cei care iau deciziile şi trebuie să ia cele mai bune decizii. Din datele pe care le avem până acum, sunt 98.134 de minori cu vârste între 12 şi 17 ani care s-au vaccinat, iar, dintr-un raport privind dorinţa de vaccinare a elevilor, 45,5 % dintre elevi consideră că este foarte important şi important să se vaccineze. Eu zic că avem un start bun în ceea ce priveşte tinerii, acum aş îndrăzi să spun mai bun decât la adulţi, sub foarte multe aspecte, în ceea ce priveşte dorinţa de vavcinare. Ne bucură că informaţia a ajuns până la tineri ", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres, la Palatul Victoria, în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

Premierul a punctat că efectele campaniei de vaccinare se văd, atât prin numărul de persoane infectate zilnic, care a scăzut, dar şi al internărilor la ATI şi al deceselor înregistrate, de asemenea, cu cifre în scădere.

La şedinţă sunt prezenţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, reprezentanţi UNICEF, ai Consiliului Naţional al Elevilor şi Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 738

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 2 ani

Peste tot in lume se frânează vaccinarea copiilor doar la noi se merge înainte, oare ce înseamnă asta? Ori stim noi mai bine decat altii ori suntem batuti in cap. Inclin sa cred a doua variantă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus