Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Prima casă de tip familial din Sibiu va primi 12 copii dintr-un centru de plasament

Prima casă de tip familial din Sibiu va primi 12 copii dintr-un centru de plasament

12 copii și tineri care în prezent locuiesc în Centrul de Plasament Orlat se vor muta în perioada următoare într-o nouă casă, din orașul Sibiu. Proiectul a fost realizat de Hope and Homes For Children, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și ajutor financiar de la Holcim România.

Terenul pentru ridicarea casei a fost pus la dispoziție de autoritățile locale. „Avem eroi anonimi și avem eroi cu nume și este minunat să poți spune că ei există. Vă mulțumim și vă transmitem cele mai calde urări de bine. Profesionalismul de care aţi dat dovadă şi dăruirea pentru realizarea unui proiect atât de complex sunt dovada cea mai evidentă a unei munci asidue. Ne bucurăm că aţi acceptat această provocare şi ne dorim să păstrăm această colaborare și pe viitor”, a declarat Claudiu Stupar, Director General DGASPC Sibiu.

Odată cu finalizarea construcției și darea în folosință, Hope and Homes for Children donează casele de tip familial partenerului cu care colaborează, în acest caz DGASPC Sibiu, dar continuă să aplice planurile de acomodare, pregătite împreună cu membrii de personal pentru fiecare copil în parte și să monitorizeze, pe termen lung, copiii și membrii de personal pentru a preîntâmpina eventualele probleme. 

În prezent, în centrul din Orlat locuiesc 42 de copii; odată cu mutarea celor 12 în noua casă, Hope and Homes for Children continuă să susțină procesul de închidere a centrului prin intervenții de reintegrare în familia naturală sau extinsă și prin susținerea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție. În total, la finalul lunii martie, 151 de copii instituționalizați trăiau în 4 centre de plasament încă deschise în județul Sibiu (din 7 centre, în 2016, când Hope and Homes for Children a început intervențiile în Sibiu, cu aproape 300 de copii).

„Cu fiecare cărămidă pusă la temelia unei case, știu că acești copii se pot bucura de o viață apropiată de cea dintr-o familie. Așa le croim o cale spre copilăria pe care și-o doresc. Odată aflați aici, aparțin unei comunități și au un loc al lor. Și pentru că e mare lucru să găsim parteneri cu care să putem face lucruri atât de mari, cu atâta impact în viața copiilor cu care lucrăm, le mulțumesc celor de la Holcim, fără de care această mare realizare nu ar fi fost posibil”, a declarat Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe, Hope and Homes for Children.

Casa de tip familial din Sibiu este cea de-a treia casă construită de Hope and Homes for Children cu susținerea Holcim România, primele două fiind deja date în folosință în București (2018) și Neamț (2019). Parteneriatul dintre Holcim România și Fundație a început în 2017, cu 600.000 de euro donați în total până acum, pentru ridicarea celor trei case de tip familial.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Marioara

Acum 1 an

Foarte frumos! Numai sa nu distruga totul prin casa. Stiti vorba aia veche: Copilul sarac- al doilea drac!

Raspunde

Zacuscă

Acum 1 an

Saracia se trage din nivelul scazut al inteligentei, deci e genetica.... vorba aia este foarte buna. Din parinti de proasta calitate, n-are cum sa iasa ceva bun... de-aia India e India si Germania.... e Turcia. Felicitari, doamna Merkel !
Raspunde

Comsa Camelia

Acum 8 luni

Buna ziua sunt din Sibiu am 48 de ani și imi caut un servici va rog frumos ,daca credeți ca îmi poteți oferi un servici am sa va onorez cu mare drag .Mulțumesc anticioat
Raspunde

Hopf Dana

Acum 5 luni

Asa ceva as vrea sa pot face și eu, am nevoie de o echipa de 3 oameni f serioși și cu bunătate înnăscută , altfel nu merge sa faci o educație spre împlinirea și bucuria copiilor. Orice copil pina la 12 ani se modelează după învățător , deci vor deveni oameni liberi și stabili emoțional dacă învățătorul are și trăiește aceste calități. S-a descoperit recent ( Elveția) ca genele se modifica și pot lua amprenta celui care se ocupa de copil
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus