Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Imagini inedite pe Aeroportul Sibiu: ne-am dorit să aducem în atenția autorităților importanța construirii unui Circuit de karting

Imagini inedite pe Aeroportul Sibiu: ne-am dorit să aducem în atenția autorităților importanța construirii unui Circuit de karting

Clubul ROADRUNNER RACING TEAM din Sibiu a organizat astăzi o acțiune inedită la aeroport - simularea unui circuit de karting. Organizatorii au dorit să aducă în atenția autorităților din județul Sibiu importanța construirii unui Circuit de karting – Centru de atracție motorsport – în Sibiu.

Infrastructura specific aeroportuară, respectiv dimensiunile pistei aproximativ egale cu cele necesare amenajării unui circuit pentru curse de karting, a oferit aeroportului posibilitatea de a răspunde favorabil inițiativei, făcând astfel front comun pentru atragerea atenției asupra importanței susținerii activității sportive de karting – cel mai cunoscut sport cu motor, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu, printr-un comunicat de presă.

„Prin această acțiune ne-am dorit să aducem în atenția autorităților din județul Sibiu importanța construirii unui Circuit de karting – Centru de atracție motorsport – în Sibiu, care cu siguranță ar fi benefic pentru județul nostru, pentru turism, dar și pentru comunitatea locală dornică de practicarea acestui sport. Astfel, toți cei interesați să performeze în acest domeniu, cu precădere tinerii, își pot vărsa adrenalina în competiții de profil, dovedindu-și calitățile de pilot într-un cadru organizat și evitând astfel accidentele. În plus, kartingul este un sport care dezvoltă reflexe și aptitudini specifice condusului, implică responsabilizarea tinerilor, care, prin disciplina acestei alternative de petrecere a timpului, vor învăța să fie mai atenți și vor fi mai informați cu privire la eventuale riscuri de pe șoselele din România" spune Anca Nicoară, Director Executiv Clubul ROADRUNNER RACING TEAM din Sibiu.

Organizatorii au convingerea că existența unui circuit performant de karting la Sibiu ar veni la pachet cu atragerea unui număr mai mare de turiști la nivel local și ar face posibilă organizarea de competiții internaționale, cu atât mai mult cu cât în zona Sibiului există structuri de cazare, iar aeroportul din Sibiu este o poartă importantă de acces în regiune, care ar permite participarea sportivilor, inclusiv din afara țării.

„Acest eveniment demonstrativ aduce în prim-plan sportul cu motor, care se adresează unui segment important de consumatori, atât la nivel profesionist, cât și la nivel de amatori. Aeroportul Internațional Sibiu susține orice activitate care poate conduce la creșterea vizibilității și atractivității regiunii noastre, care, în final, se transpune în creșterea numărului de turiști care vizitează sudul Transilvaniei și, implicit, a numărului de pasageri care beneficiază de serviciile noastre.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5824

Comentarii

4 comentarii

2cents

Acum 2 ani

Corect. Si la cat de rau a fost "dezvoltata" reteaua de drumuri a orasului nu ar fi rau sa avem si niste poligoane pentru scolile auto, ca pe vremuri. Asta ar mai decongestiona un pic traficul si cred ca ar ajuta si cursantii
Raspunde

Coiotul

Acum 2 ani

Povești cu pești! Cică vor veni mii de turiști din Occident să se dea cu kartul la Sibiu, că ei acolo nu au. Ridicol! Mai bine ziceți că sunt tot soiul de șmecheri la echipă și la sereleul RoadRunner, care vor să paseze autorităților treaba. Toți vor să le dea și să le facă orașul sau statul ... adică din banii noștri.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Stai liniștit ca primaria nu are bani de piste de kart. Primaria baga 700000euro intr-un pasaj, 2 mil. euro in reabilitare pod gara, 10 mil.euro intr-un ciot de pista de biciclete....samd. Deci stai liniștit, banii tai sunt investiti cu chibzuință de bunicuța si co.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

E o pista linga Metro.De ce n-o folositi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus