Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Anormalitatea de la periferie: casele și terenurile aparțin de Sibiu, drumurile – de Rășinari

Anormalitatea de la periferie: casele și terenurile aparțin de Sibiu, drumurile – de Rășinari

Cele aproximativ 80 de ha de teren din zona Tropinii Noi pe care au apărut numeroase case de vacanță au un regim juridic cât se poate de ciudat, după cum rezultă din discuțiile din Consiliul local Sibiu.

Subiectul zonei Tropinii Noi a fost adus în discuție în ședința Consiliului Local Sibiu din această săptămână. Subiectul a fost abordat de Ioan Plesciuc, consilier local ales pe listele USR PLUS și fost angajat al Primăriei Sibiu. ”Există ca parte a municipiului Sibiu, la limita cu Rășinariul, zona Tropinii Noi. Asociația de proprietari ne semnalează faptul că drumurile publice din zonă nu aparțin municipiului Sibiu, deși se află pe teritoriul acestuia, ci sunt în proprietatea comunei Rășinari. E greu de înțeles cum de persistă în anii aceștia o situație atât de anormală și de ce nu s-au făcut demersurile necesare pentru preluarea acestor drumuri. Vă rugăm, doamna primar, să inițiați discuții cu Primăria comunei Rășinari, pentru trecerea drumurilor din zona Tropinii Noi în proprietatea municipiului Sibiu”, s-a adresat Plesciuc primarului Sibiului, Astrid Fodor.

În locul primarului Sibiului a răspuns Adrian Bibu, consilier local din partea PNL. ”Grupul PNL a avut deja o discuție cu primarul din Rășinari pe această temă. Am avut o discuție și cu doamna primar, de principiu, și urma să fie o întâlnire între doamna primar și domnul primar din Rășinari. Deci demersuri se fac deja, dar trebuie să vedem ce spune legea. Se fac demersuri, dar mă bucur că ați abordat și dumneavoastră subiectul”, a răspuns Bibu.

Sursa foto: Google Earth

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7867

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Zaharia

Acum 2 ani

Anomalii de genul acesta se întâlnesc și la Cartierul Arhitecților.Pe partea dreaptă a șoselei cu cimitirul este Sibiu, pe stânga șoselei este Cisnădie.!!!!
Raspunde

Raluca

Acum 2 ani

Plesciuc este in Consiliul Local doar pentru a isi urmari propriile interese imobiliare prin Agentia Edilcon. Sper ca procurorii sa fie cu ochii pe el.
Raspunde

Diaconu

Acum 2 ani

Aceasta poza de mai sus nu indică corect delimitarea UAT Sibiu -Tropinii Noi . Ați cuprins și zona de pe Tropinii vechi care aparțin de Rășinari . Deci ?

Raspunde

Diaconu

Acum 2 ani

O sa revin cu o poza corecta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus