Marţi,
19.10.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

VIDEO Am pedalat pe ”primul coridor de deplasare cu bicicleta” din Sibiu. Câteva constatări

VIDEO Am pedalat pe ”primul coridor de deplasare cu bicicleta” din Sibiu. Câteva constatări

În câteva săptămâni, în Sibiu va fi dat în folosință un așa-numit ”coridor de deplasare cu bicicleta”. Primul proiect de acest fel, prin care administrația încearcă să creeze o infrastructură cât mai sigură pentru deplasarea bicicliștilor prin oraș.

”Coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub-Arini” este un proiect la care lucrul a început din 29 iunie 2018, atunci când Primăria Sibiu semna un contract de 124.000 de lei, fără TVA. Contract încredințat societății Urban Scope SRL, din București, pentru întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție.

Pe baza acestei documentații, Primăria a încredințat în 26 noiembrie 2019 contractul de proiectare și execuție a acestui prim coridor de deplasare. Contractul a fost semnat cu asocierea formată din Phoenix Com SRL din Cisnădie, responsabilă de proiectare, și Comtram SA, responsabilă de execuție, pentru suma de 2,7 de milioane de lei, fără TVA. În trei luni trebuia terminată proiectarea, iar în alte 12 – execuția.

Lucrările au început în luna mai a anului 2020, iar cel târziu în august, ar trebui finalizate.

Schema primului ”coridor de deplasare cu bicicleta din Sibiu”, elaborată de cei de la Urban Scope

Dincolo de premiera acestui proiect – un spațiu dedicat doar bicicliștilor, la distanță de carosabil și în delimitat de trotuarele pentru pietoni -, administrația locală mai promitea la începerea lucrărilor și primele parcări desființate pentru a face loc unei piste de biciclete. Este vorba de parcările de pe strada George Coșbuc. Totodată, proiectul propune implementarea conceptului de ”shared space”. Adică, acolo unde spațiul nu permite, coridorul de deplasare al bicicliștilor trebuie împărțit și cu pietoni, dar și cu mașini. Mașini pentru care limita de viteză este impusă la cel mult 5 km/h.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, când traficul atât auto, cât și velo sau pietonal în Sibiu era la valori reduse, am pornit pe pista de biciclete cu asfalt roșu. Întregul drum pe primul ”coridor de deplasare cu bicicleta din Sibiu” îl puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Câteva constatări

O primă observație ar fi faptul că tocmai porțiunea care a fost printre primele finalizate – cea de pe strada Prof. Ioan Moga și, parțial, strada Maramureșului – este extrem de vălurită. 

Apoi, în ciuda faptului că, în multe zone, alături de pista de biciclete este amenajat și trotuar, pietonii par să prefere tot ”asfaltul roșu”. Și nici sunetul soneriei de la bicicletă nu îi determină să schimbe direcția.

Cu o lungime de 2,3 km, coridorul de deplasare este, în mod vizibil, un proiect-pilot. În sensul că din cele cinci capete ale coridorului de deplasare, doar unul (cel de pe strada George Coșbuc) este continuat cu o pistă de biciclete. Capătul de pe strada Maramureșului ar urma să fie continuat de pistele de biciclete care sunt scoase la licitație pentru execuție pe malurile Cibinului și așteaptă conectare cu acestea după ce va fi demolat și reconstruit podul PECO de pe șos. Alba Iulia.

Capătul de pe strada George Coșbuc este singurul care, deocamdată, este continuat de o pistă de biciclete

În rest, capetele de pe străzile Prof. Ioan Moga, cel de pe Pasajul Spitalului și cel din capătul străzii Doljului nu sunt continuate de vreo pistă de biciclete și nici proiecte concrete în acest sens nu există, deocamdată.

Traversarea străzilor cu care se intersectează coridorul de deplasare așteaptă după amplasare unor sisteme de siguranță pentru bicicliști. ”Având în vedere realizarea acestor piste dedicate exclusiv bicicliștilor, pentru asigurarea siguranței circulației acestora, în zona tuturor trecerilor de pietoni se vor monta pe carosabilul străzilor adiacente limitatoare de viteză astfel încât să permită fluidizarea circulației bicicliștilor”, se cerea prin documentația pe baza căreia a fost atribuit contractul de proiectare și execuție.

Este interesant de văzut cum va evolua utilizarea acestui coridor pe străzile Doljului și Gorjului. Pe aceste străzi, pista are sens unic, o lățime de un metru (minimul prevăzut de normative) și a fost amenajată pe partea dinspre parc a fiecărei străzi. Parte pe care nu există trotuare (acestea sunt amenajate doar pe partea cu blocurile).

Greu de înțeles rămâne soluția adoptată pentru proiectarea coridorului de deplasare în zona intersecție străzii Bihorului cu strada Gorjului. Pentru a trece de pe o stradă pe cealaltă, bicicliștii vor fi obligați să facă o buclă largă chiar prin mijlocul intersecției. Sau, mai degrabă, să coboare de pe bicicletă. De altfel, acest coridor de deplasare include de la bun început astfel de ”zone de tranzit”, unde bicicliștii sunt invitați să meargă pe jos. Este vorba de de legăturile dintre străzile Ștrandului – Moldovei – Theodor Neculuță și în zona scărilor din Pasajul Spitalului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Dd

Acum 3 luni

Bani aruncati cam degeaba!! Puteam merge din strand cu bicicleta si fara asfaltul rosu. Cred ca se puteau face lucruri mai utile cu acei bani!!
Raspunde

Alex

Acum 3 luni

Asfaltul e prea roșu, ca prea in Occident.
Raspunde

Un biciclist ce a pedalat pe aceasta “pista”

Acum 3 luni

Confirm valurile pistei nou noute si platita din banii nostrii. Incompetentii din primarie nu trebuiau sa receptioneze o lucrare cu asemenea denivelari. Desi la str. Doljului s-au facut borduri la nivel pentru urcari/coborari, in fata bazei pompierilor urcarile/coborarile de pe pista au niste borduri colturoase cu diferenta de nivel de 10cm! inacceptabil pentru o lucrare noua. Cei ce circula pe pista pe str. Maramuresului dinspre turnisor spre Cl. Poplacii (sa zicem navetisti din zona vest sau altii) cum procedeaza la intersectia str. Maramuresului cu str. Aurel Popa? Pentru a ajunge pe str. Cristianului, ei trebuie sa sara de pe pista direct inapoi in trafic , peste trotuar si borduri sau ?? Ne fac cei din primarie un test drive si ne explica despre toate cele de mai sus si cum de accepta bataia asta de joc a cheltuirii banului public ?
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 3 luni

O mizerie. Vazusem live portiunea de langa pompieri si mi s.a parut o enormitate. Acum ca ati prezentat.o "complet" mi senpare o mizerie si mai mare. Sa dea bine pe foaie și sa mai sifoneze ei niste $$$. Utilitate 0. Maxim poate fi folosita de copii cu trotinetele, atunci cand ies la plimbare cu parintii. Rau a ajuns orasul asta
Raspunde

Ee

Acum 3 luni

totusi care este regimul legal al acestor piste de biciclisiti? daca te ciocnesti de un pieton, masina sau alt obstacol aflat pe pista de biciclete, judecatorul dupa ce lege judeca? daca, pentru ati pastra echilibrul calci 10 centimetri alaturi pe trotuar si lovesti un pieton, presupun ca biciclistul este de vina? daca totusi rotile sunt pe pista de biciclete dar ghidonul este in afara perpendicularei pe marginea pistei si lovesti un pieton... etc. etc.
Raspunde

Mihai

Acum 3 luni

Un trotuar rosu
Raspunde

Gigi kent

Acum 3 luni

Cand ai masina de boss de la Marquardt o poti parca si pe trotuar si pe pista :))) ca-n Germania se vor toate dar din pacate niciodata nu iese ca acolo....
Raspunde

Sibian

Acum 3 luni

Poate trasati si ceva marcaje , desene pe pista sa vada tot omul ca nu este trotuar pt pietoni .Din prezentare se vad o gramada de pietoni care merg pe pista .
Raspunde

Sibian biciclist

Acum 3 luni

Am pedalat si eu pe aceasta "pista" si e clar ca s-a facut doar pentru titlu pentru ca in realitate nici trotuar nu i-as zice la ce balti se fac acolo dupa fiecare ploicica. Adevarul e ca e greu sa faci lucru bine facut de la cap.... Cele mai odioase sunt coborarile alea la nivelul strazii, daca nu esti atent direct in cap te duci.
Raspunde

Bos Caschetos

Acum 3 luni

Pai de-aia porti casca, matroane, sa poti sa faci traseul cu incredere :D ..in sfarsit am descoperit de ce exista casca.
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Eh, "dezvoltarea durabila" facuta in ultimii 30 de ani a facut posibila aceste minunatii. Nicaieri in lume nu am vazut asemenea piste de bicicleta. Spun asta cu mare ingrijorare

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 3 luni

Daca se face ceva in oras ,intotdeauna se gasesc acesti gica contra,care sa nu fie de acord.Este foarte bine ca s a facut pista de biciclete,iar pietonii nu au ce cauta pe ea,au trotuarele la dispozitie.

Raspunde

Javert

Acum 3 luni

Teo ,aștept cu nerăbdare ziua în care trotuarele din Sibiu vor fi numai pentru pietoni!!! Cel puțin 5 din 10 bicicliști circulă pe trotuar.
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Pietonii nu prea au trotuare in acest oras in general. Chiar poza articolului arata o situatie tragi-comica, o cale de acces de marimea unei poteci care urmeaza a fi folosita si de pietoni si de biciclisti. Sau sa inteleg ca ati vrea ca pietonii sa nu mai calce pe acolo?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus