Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Bac 2021: Un candidat a susținut prima probă cu subiecte de rezervă după ce a suferit o criză asmatică severă

Bac 2021: Un candidat a susținut prima probă cu subiecte de rezervă după ce a suferit o criză asmatică severă

Elevii de liceu aflați în ani terminali au trăi astăzi primele emoții ale examenului de Bacalaureat. Aceștia au început cu proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la nivelul județului Sibiu au fost prezenți 2.085 candidați, iar 43 nu s-au prezentat la examen. La Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a existat o situație special, un candidat susținând examenul cu subiectul de rezervă, după ce a suferit o criză asmatică severă. Nu au fost elevi eliminați.

Astăzi, 28 iunie, s-a desfășurat prima probă, la Limba și literature română, a examenului de Bacalaureat. Subiectul și baremul de evaluare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, de la ora 15.00.

O situație special a avut loc la centrul de examen Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, acolo unde un candidat a susținut proba de Limba și literatura română cu subiectul de rezervă pe motive medicale, candidatul având nevoie de asistență medicală, din cauza unei crize astmatice severe. Comisia Județeană de Bacalaureat de la ISJ Sibiu a solicitat susținerea probei cu subiectul de rezervă, iar Comisia Națională de Bacalaureat a Ministerului Educației a aprobat această solocitare. Din această cauză, la ora 13:20 candidatul a susținut proba de Limba și literature română cu subiectul de rezervă.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • marți, 29 iunie - proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
  • miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • joi, 1 iulie – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate luni, 5 iulie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 9 iulie 2021.

Sursa foto: Arhiva TS 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus