Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Directorul Tursib: ”În august vin primele autobuze electrice”. Urmează aplicațiile pentru bilete și GPS

Directorul Tursib: ”În august vin primele autobuze electrice”. Urmează aplicațiile pentru bilete și GPS

Directorul interimar al SC Tursib SA, Zeno Eugen Sârbu, a declarat luni că până la finalul acestei veri vor sosi la Sibiu primele mijloace de transport în comun electrice. Acestea sunt doar primele dintr-o listă lungă de autobuze, electrice sau pe gaz, care urmează să intre în circulație la Sibiu în următorul an.

”Luna viitoare trebuie să sosească la Sibiu și după o perioadă de teste, deci undeva în august, poate la început de septembrie, dar până să înceapă școala, vor circula primele autobuze electrice în Sibiu. Este vorba despre acele microbuze care vor circula în zona centrului istoric. Astăzi se semnează contractul și pentru primele autobuze pe gaz, care vor veni la anul. În plus, în ianuarie s-a semnat pentru proiectul cu autobuzele electrice, deci la începutul anului viitor ar trebui să sosească și acelea. Toate aceste proiecte vin cu niște aplicații de eficientizare a transportului, la care colegii noștri s-au gândit urmând planul de management al traficului. Și avem mare nevoie de ele pentru că flota Tursib circulă acum aproape de capacitate maximă”, a spus Zeno Sârbu.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Tursib a premiat astăzi mai mulți studenți ai Facultății de Inginerie - specializarea Ingineria Transporturilor și a Traficului, care în ultimul semestru au gândit și propus o serie de măsuri concrete care să îmbunătățească circulația în Sibiu. Unele dintre propunerile studenților sunt așteptate de mult în oraș, cum este o aplicație prin care să poți cumpăra bilete, sau unde să vezi în timp real în cât timp ajunge autobuzul în stație.

Altele sunt inedite, cum este cazul aparatelor care eliberează bilete dacă faci genuflexiuni în fața lor, ori diverse exerciții fizice. În fine, au existat și propuneri care au ridicat câteva sprâncene în rândul Consiliului de Administrație al Tursib, cum este aceea de a limita transportul gratuit oferit pensionarilor la anumite momente ale zilei, în afara orelor de vârf.

”Multe dintre aceste propuneri s-ar putea pune în practică și unele chiar vor fi implementate. Dar până la a le pune în practică sunt niște pași de parcurs. În ceea ce privește gratuitatea acordată vârstnicilor, aceasta este o decizie politică. Este o decizie pe care Consiliul Local trebuie să o ia și să-și asume politic. Toți cetățenii orașului își aduc aportul la aceste gratuități prin contribuțiile lor la impozite și taxe. Dacă se dorește asta, cu toții pot da un semnal pe această temă”, a explicat Ovidiu Mircea, președintele Consiliului de Administrație al Tursib.

O altă propunere venită din partea studenților și subliniată de Jens Kielhorn, membru în Consiliul de Administrație al Tursib, este aceea de a flexibiliza programul autobuzelor Tursib în funcție de aglomerația de la orele de vârf prin scurtarea timpilor petrecuți la capetele de linie și suplimentarea mașinilor.

”Fiecare cetățean a trebui să vadă în timp direct unde se află autobuzul și în cât timp ajunge el în stație. În plus, ne dorim să extindem serviciile noastre în zona metropolitană a Sibiului. Sperăm să avem cât mai repede această zonă din punct de vedere administrativ. De aceea avem nevoie de personal nou, de șoferi și ingineri de trafic”, a spus și Jens Kielhorn.

În acest moment Tursib are 22 de trasee, operate cu aproximativ 200 de șoferi, care lucrează în două schimburi, de la 05:00 dimineața până la miezul nopții, plus program de week-end.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3456

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 2 ani

TOTUL e poveste is abureala la primaria Sibiu si Tursib!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus