Luni,
20.09.2021
Partial Noros
Acum
8°C

BAC 2021: 84 de candidați au absentat de la cea de-a doua probă

BAC 2021: 84 de candidați au absentat de la cea de-a doua probă

Astăzi, 29 iunie, s-a desfășurat proba obligatoriea profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – Ec), sesiunea iunie – iulie. Potrivit informațiilor primate de la reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu s-au prezentat 2.654 de candidaţi (2.065 la matematică și 589 la istorie), 84 candidaţi au absentat (71 la matematică și 13 la istorie). Nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau care să fie eliminați la această probă.

 Astăzi, absolvenții de ani terminali au susținut cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Următoarele probe vor avea loc miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie) și joi, 1 iulie – limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 5 iulie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 9 iulie 2021.

Sursa foto: Arhiva TS 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus