Luni,
15.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Copiii din Sadu, învățați să cânte la chitară de preotul localității. Lecțiile sunt gratuite

Copiii din Sadu, învățați să cânte la chitară de preotul localității. Lecțiile sunt gratuite

Copiii din comuna Sadu au ocazia de a învăța să cânte la chitară într-un mod cu totul diferit. Lecțiile de chitară sunt oferite de preotul din Sadu, chiar în Biserica din localitate. Totul a început acum trei ani, atunci când preotul le cânta la chitară  copiilor care veneau la repetițiile pentru corul Bisericii. Întreaga poveste a fost surprinsă într-un clip video realizat de televiziunea Kanal D și postat pe pagina de facebook a comunei Sadu.

 

 „A fost puțin ciudat deoarece vorbim de un sat, de o comună, în care chitara își face simțită prezența foarte anevoie. Toți copilașii care au fost atunci în biserică au cerut de la Moș Crăciun un singur cadou, și anume o chitară. Vrem să facem casa Domnului nu numai o casă de rugăciune, ci și o casă de rugăciune prin cântare”, spune Liviu Moisiu, preotul care le oferă copiilor lecții de chitară. 

Numărul copiilor care veneau la aceste repetiții a crescut, micuții arătându-și interesul și curiozitatea pentru acest instrument. Acum, aprope 50 de copii iau lecții de chitară în biserica din Sadu.

„Pe lângă tradiția moștenită din moșii și strămoșii noștri, păstrăm straiele culturale, dar trecem la această linie a folclorului care nu prea este obișnuită în zona rurală”, spune Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Lecțiile de chitară de la Sadu sunt gratuite.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus