Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Zidurile orașului prind viață în luna iulie. S-au anunțat artiștii care vor picta la Street Art

Zidurile orașului prind viață în luna iulie. S-au anunțat artiștii care vor picta la Street Art

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Street Art din Sibiu va începe anul acesta în 19 iulie, anunță organizatorii evenimentului. Timp de o săptămână, pe zidurile din diferite cartiere ale orașului, vor fi realizate picturi murale cu tema „Re:Think"

„SISAF continuă să dea și mai multă culoare orașului. Festivalul, o adevărată platformă de exprimare artistică, facilitează accesul artiștilor de artă stradală la pereți gri care, odată însuflețiți cu forme, culori și mesaje, au puterea să ne transforme starea de spirit de zi cu zi. Astăzi, Galeria de Street Art în aer liber din Sibiu însumează 96 de picturi murale și peste 9.700 metri pătrați de culoare. Este cel mai amplu demers de acest gen din țară și unul dintre cele mai vizibile proiecte de revitalizare urbană din România, vizibile la nivel internațional”, transmit reprezentanții SISAF într-um comunicat de presă

Artiștii și grupurile de la SISAF 2021

În urma selecției de proiecte desfășurată în lunile mai și iunie, juriul festivalului a selectat pentru această ediție 11 artiști și grupuri din România, Germania și Republica Moldova, pe baza unor criterii de compoziție, originalitate, stil și adaptare la temă.

„Printre cei aleși se numără artiști care ne-au lăsat moștenire și alte lucrări la edițiile trecute - ATOMA (Andreea Toma), Cristian Scutaru, Harcea Pacea, Ortaku sau Popescu, dar și unii pe care îi vom vedea în premieră pe schele - Adrian Luță, BTA / Potapov Dmitri din Moldova, Delia Cîrstea, Nasca One din Germania, unu unu unu invers unu și V Light Crew”, se mai arată în comunicatul de presă.

Lucrările câștigătoare au fost selectate din cele peste 80 de propuneri de schițe înscrise pentru a fi implementate pe zidurile din oraș. Aproape jumătate din totalul artiștilor sunt români, dar într-o proporție mare s-au remarcat și cei din Italia, Spania, Portugalia, Brazilia, Argentina, Columbia, Mexic, Marea Britanie, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Olanda, Germania și Irlanda.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Urban

Acum 1 an

Exceptionala initiativa.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus