Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Peste 350 de contestații depuse în Sibiu pentru notele de la Evaluarea Națională, cele mai multe la școala Nicolae Iorga

Peste 350 de contestații depuse în Sibiu pentru notele de la Evaluarea Națională, cele mai multe la școala Nicolae Iorga

Peste 350 de elevi din Sibiu au fost nemulțumiți de notele primate la Evaluarea Națională. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu numărul contestațiilor depuse la română este egal cu cel al contestațiilor depuse la matematică. Cele mai multe contestații au fost depuse la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Toate aceste contestații vor fi rezolvate în zilele ce urmează, urmând ca duminică, 4 iulie, să se afișeze rezultatele finale.

Astăzi, 30 iunie, la ora 12.00 s-a finalizat etapa de depunere a contestațiilor pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2021 de către absolvenții clasei a VIII-a, la nivelul celor 79 de centre de examen din județul Sibiu. Cele mai multe contestații au fost depuse la centrele de examen Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (33), Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (32), Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu (14), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (13) și Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu (13).

În conformitate cu OMEC 4 196 din 26.08.2019, ”nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este notă definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă”.

Rezultatele finale se vor afișa duminică, 04.07.2021.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Centralizarea, după depunerea contestațiilor de către elevi, este următoarea:

 

Disciplina

Număr candidați cu notă

Număr contestații

Limba și literatura română

2 388

166

Matematică

2 368

166

Limba și literatura germană maternă

303

19

Limba și literatura maghiară matrenă

8

0

TOTAL

351

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus