Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Gheorghiţă: Săptămâna viitoare, decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare combinate: de la AstraZeneca la vaccinul pe bază de ARN mesager

Gheorghiţă: Săptămâna viitoare, decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare combinate: de la AstraZeneca la  vaccinul pe bază de ARN mesager

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, transmite că săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, Valeriu Gheorghiţă a invocat varianta unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la compania AstraZeneca şi a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

"Este o discuţie avansată pe care o avem în momentul de faţă şi este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală, în baza datelor ştiinţifice noi care au fost publicate şi în baza recomandărilor comisiilor de specialitate de epidemiologie şi de sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătăţii", a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, citat de Agerpres.

El a reamintit că joi se lansează certificatul verde digital, folosit la nivel european.

"Este un demers, aşa cum a fost şi campania de vaccinare: integrat, european, prin care România se racordează, practic, la tot ce înseamnă mecanism european, încât să putem facilita libera circulaţie a oamenilor, între state, cu evitarea anumitor măsuri restrictive, făcând dovada a trei informaţii: vaccinare, testare sau vindecare", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus