Marţi,
21.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Începând de astăzi avem Comandament NATO. Șeful Statului Major al Apărării: ”Multe drumuri vor duce la Sibiu”

Începând de astăzi avem Comandament NATO. Șeful Statului Major al Apărării: ”Multe drumuri vor duce la Sibiu”

Unitatea Militară de pe strada Avrig din Sibiu a găzduit joi dimineață ceremonia militară de redislocare și începere a activității în Garnizoana Sibiu a noului Comandament NATO. Sau, altfel spus, începând de astăzi NATO are oficial comandament în orașul nostru.

General-locotent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a explicat cu această ocazie că alegerea Sibiului a reprezentat ”o decizie strategică de poziționare geografică” și că, de acum înainte, ”după așezarea acestei garnizoane pe harta comandamentelor NATO, multe drumuri vor duce la Sibiu pe Coridorul IV Pan-European”.

”Anticipez că activitatea militarilor internaționali va fi un câștig pentru comunitatea locală. Munca militarilor comandamentului corpului are nevoie de sprijinul comunității locale. Țin să adresez, pe această cale, mulțumiri locuitorilor Sibiului și să le solicit înțelegere pentru viitoarele activități ale NATO în orașul lor”, a declarat General-locotent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

La eveniment au participat și numeroși invitați din administrația publică locală și județeană, precum președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, sau prefectul Dorin Crețu.

”De astăzi, Sibiul va apărea pe harta strategică și militară a întregii lumi. De acum, orașul nostru devine oraș-gazdă a unei structuri militare de talie internațională. Suntem mândri”, a spus și primarul Astrid Fodor.

Din punct de vedere procedural, Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) a fost înfiinţat în anul 2020, cu dislocare temporară în garnizoana București, iar în luna februarie a anului 2021 a fost activat în Structura de Forţe a NATO.

Acțiunile au venit după ce la Summitul NATO de la Bruxelles din iulie 2018, Președintele României a făcut cunoscută intenția de a dezvolta pe teritoriul național o capabilitate NATO de comandă și control ”în contextul demersului de adaptare a structurii de comandă a NATO și în condițiile necesității de adaptare la un mediu de securitate regional și internațional instabil”.

La Sibiu, comandamentul va funcționa temporar în cadrul unității militare de pe strada Avrig, până ce toate pregătirile logistice și administrative vor fi finalizate, după care centrul NATO se va muta mai aproape de centru, pe Calea Dumbrăvii.

Reamintim că Ministerul Apărării Naționale a lansat anul trecut o serie de licitații privind proiectarea și execuția ”infrastructurii statice a Comandamentului Corpului multinațional de sud est” a căror valoare depășește 100 de milioane de euro. Mai multe detalii despre investiții găsiți aici.

 

Vizualizari: 11332

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Calu calu

Acum 2 luni

Where the streets have no Name ... Cred că ar trebui ca plăcuțele cu străzile afișate să fie plasate în interiorul clădirilor sau a spațiilor de locuit și nu în afara lor...
Raspunde

Bratu R

Acum 2 luni

Nu or iesit in strada rezistentii si hastagistii cu paine si sare, eventual Junii Sibiului cu ,vreo, hategana , sa-i intampine ? . Nu ne dam seama in ce rahat ne bagam . Am devenit catelusii americanilor , latram subtire la rusi , uitand ca in ultimii 300 de ani rusii au ajuns de vreo trei ori la Berlin si odata la Paris. De ce tari civilizate ,gen Finlanda sau Suedia refuza sa intre in Nato , desi se invecineaza direct cu rusii. Chiar si tari ca Germania sau Franta, membre NATO au atitudine nuantata fata de rusi. Raspunsul: au elite independente de americani. Eitele romanesti sunt controlate de americani mai ceva ca comunistii romani de Moscova.
Raspunde

Izabell

Acum 2 luni

Nato in centrul Sibiului, 4 unitati militare in oras, poligon la marginea orasului…o mare prostie! Mutati toti la 20 km de oras iar terenurile respective preluate de primarie si folosite in beneficiul sibienilor: parcuri, terenuri de sport, bazine de inot, scoli, gradinite! Dar bineinteles ca doar Becali poate sa faca schimb de terenuri cu armata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus