Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

CJ și Primăria vor să coboare traficul auto în subteran între Stadion și Sala Transilvania

CJ și Primăria vor să coboare traficul auto în subteran între Stadion și Sala Transilvania

O zonă pietonală urmează să apară între Sala Transilvania și Stadionul Municipal. Iar sub această zonă ar urma coborât traficul auto. Este anunțul făcut vineri de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Resistematizarea circulației în zona amintită vine în contextul în care stadionul municipal se află în lucrări de extindere a capacității la 12.300 de locuri în tribune, iar numărul de parcări estimat inițial era de 240 de locuri de parcare. Contextul include și proiectul demarat de către Consiliul Județean Sibiu, pentru extinderea capacității Sălii Transilvania (de la 1.850 la 2.023 de locuri. Notă ulterioară: proiectul a fost modificat de la lansarea actualizării studiului de fezabilitate, astfel încât sala să ajungă la o capacitate de 5.000 de locuri, cu posibilitatea extinderii la 6.000), dar și pentru construirea unui nou corp de clădire cu săli de antrenament.  Sub acest nou corp de clădire care este gândit a fi ridicat pe actuala parcare a Sălii Transilvania, ar urma amenajată o parcare subterană cu două niveluri, pentru aproximativ 140 de mașini.

Pentru rezolvarea traficului care poate fi generat de această aglomerare de funcționalități extinse pe aceleași amplasamente, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu spune că există un plan. Plan care a fost prezentat și lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a venit vineri în vizită la Sibiu.

”Noi am prezentat domnului ministru proiectul pe care îl gândim împreună cu Primăria municipiului Sibiu pentru sistematizarea zonei. Proiectul are în vedere amenajarea unei parcări subterane, atât sub Sala Transilvania, cât și sub o parte din stadion. Aceste parcări subterane vor fi conectate între ele, sunt gândite să deservească ambele obiective, în cazul derulării unor evenimente”, spune Cîmpean. Ea susține că parcarea subterană care ar urma să fie amenajată sub o parte din stadionul municipal este deja în faza de pregătire a documentațiilor.

Cât privește traficul auto care ar urma să fie generat și de creșterea numărului de locuri de parcare în zonă, Daniela Cîmpean spune că și acesta ar urma coborât în subteran în zona celor două obiective cu destinație sportivă. ”Proiectul nostru are în vedere traversarea auto subterană, astfel încât între Sala Transilvania și stadion să fie creată o zonă pietonală”, a mai declarat Daniela Cîmpean.

Anunțul făcut de președinta Consiliului Județean Sibiu vine în contextul în care la nivelul administrației locale a mai existat o astfel de inițiativă, în perioada în care Sibiul era condus de Klaus Iohannis. Este vorba de proiectul coborârii traficului în subteran în zona Pieței Unirii, care ar fi urmat să devină pietonală. Proiectul a rămas la stadiul unor documentații incipiente.

Proiectul extinderii Sălii Transilvania este mai vechi, iar în primăvara acestui an autoritățile județene au decis să îl amplifice. În sensul că a fost angajată o firmă care să actualizeze studiul de fezabilitate cu noua clădire și parcarea subterană. În luna octombrie a acestui an ar urma finalizată actualizarea studiului de fezabilitate, iar finanțarea ar urma să vină de la bugetul de stat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. ”Așteptăm această documentație tehnică pentru promovarea acestui obiectiv de investiții”, a anunțat, vineri, Cseke Attila, ministrul în subordinea căruia funcționează respectiva companie. Tot atunci a promis, în continuare, și sprijin pentru sala de sport cu o capacitate de 4.000 de locuri din Șelimbăr (în spatele centrului comercial), pentru care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a demarat procedurile de întocmire a documentațiilor necesare. 

Citește și Peste drum de șantierul extinderii stadionului, și Sala Transilvania pregătește extinderea

Prima licitație pentru sala polivalentă din spatele mall-ului: două terenuri acoperite, 4.000 de locuri, cinci terenuri exterioare

Foto: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Tempora

Acum 2 ani

De la idee pana la un posibil studiu de prefezabilitate vreo 5 ani, apoi inca vreo 3-4 pana la proiectul propriu-zis, inca vreo 2-3 pana la desemnarea fimei castigatoare, plus tatonarile si promisiunile dinaintea campaniilor electorale, plus executia... as spune ca daca totul merge bine... cel putin 15-20 ani de acum incolo! Ura!
Raspunde

Miron Florea

Acum 2 ani

Intunericul mintal al acestor personaje este complet!

Raspunde

Hammer

Acum 2 ani

Exista un plan dar nu există finanțare. Vorba moșului.Apai mă copile de planuri și sfaturi mi-e plin podul
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Și cine-ți dă bani fără un plan? Ia du-te la bancă și zi să-ți dea bani de-o casă, ca vezi tu ce casă-ți iei după ce ai banii
Raspunde

Am ras

Acum 2 ani

Ambele idei sunt niște vrăjeli ieftine…

Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

5000 mii in sala si 12000 pe stadion...intr-o zona superingramadita. Rezolva ei cu 140 de locuri de parcare....astia sunt in întuneric total. Tot acest ansamblu, stadion-sala polivalentă trebuia mutat undeva in afara orașului unde sa te poti dezvolta si creste si pe viitor. Ce fac ei acun sunt la cerințele din 2000.

Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

da ce-ți trebuie să vii neapărat la sport cu mașina? măcar cu ocazia aia să faci cîțiva pași pe jos

Raspunde

Luca

Acum 2 ani

Nu trebuia intai construita parcarea subterana si apoi stadionul ? Oricum , stadionul trebuia doar modernizat (nu marit) si lasat cetatenilor sa se bucure de el . Daca vroiau un stadion imens , pentru o echipa privata de fotbal , trebuia sa il construiasca undeva in afara orasului , cu parcari corect dimensionate si acces facil al mijloacelor de transport in comun . Oare Bolojan nu poate fi clonat ? ;-)

Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

De unde pana unde stadion marit? Avea 14.000 locuri si acum va avea 12.000!

Raspunde

Bibon

Acum 2 ani

Mai bine ati sista lucrarile si v-ati face planuri sa mutati stadionul in fara orasului....... cum sa ai 12 mii de locuri si 5000 la sala... deservite de aprox 300 locuri de parcare, intr-un oras care nu are tramvai, metrou .......are doar niste autobuze. Cu ce sa vina oamenii aia si sa circule ? Cu bicicleta ? Sunteti oligofreni, domni/doamne alesi locali ? PNL... ai venit cu gandire "da bucuresti"... stai acolo mai bine ca nu sunteti in stare sa calculati niste lucruri atat de simple...trebuie sa va injuram noi toti intr-un ziar local... sunteti de-o prostie comparabila cu Dancila, daca nu mai rau.

Raspunde

Rosu

Acum 2 ani

Locuri pentru masini nu traba, ca nici cand meream la Soimii nu erau. Da Bolta Rece, trebe neaparat deschisa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus