Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Ateliere de dezvoltare personală pentru copii între 6 și 10 ani. Participarea este gratuită

Ateliere de dezvoltare personală pentru copii între 6 și 10 ani. Participarea este gratuită

În perioada 19 iulie – 6 august copiii între 6 și 10 ani pot participa la un proiect de vacanță realizat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu (CJRAE Sibiu) în colaborare cu Casa Corpului Didactic (CCD Sibiu). Aceștia pot merge, de două ori pe săptămână, la ateliere de dezvoltare personală realizate de trei consilieri școlari. Participarea copiilor este gratuită.

Reprezentanții CJRAE și cei ai Casei Corpului Didactic propun părinților cu copii între 6 și 10 ani ateliere de dezvoltare personală. Proiectul se numește „Cu API în vacanță prin lumea emoțiilor” și este organizat în perioada 19 iulie – 6 august. Copiii se vor întâlni cu trei consiglieri școlari. Este vorba despre prof. Adela Ioana Crețu, prof. dr. Valeria Ecaterina Purcia și prof. Daniela Emanuela Hainagiu. Atelierele propun un mediu de învățare care să favorizeze dezvoltarea socială, emoțională, cognitivă, fizică și a limbajului; reprezentarea ideilor, emoțiilor și sentimentelor prin intermediul jocurilor și ale poveștilor și dezvoltarea stimei de sine și o atitudine pozitivă față de învățare, autocontrol și a sentimentului de apartenență la grup. Astfel, cei care vor fi prezenți vor învăța să își identifice sentimentele și vor descoperi gama largă de emoții cu care ne întâlnim zi de zi, legătura dintre gânduri, sentimente și acțiuni, ajutându-i la gestionarea impulsurilor și cum să-și exprime sentimentele și gândurile. De asemenea, vor deprinde tehnici de ascultare reflexivă, cum să pună întrebări clarificatoare și cum să înțeleagă importanța lor.

Atelierele vor avea loc două zile pe săptămână, între orele 9.00 și 12.00. Se vor organiza două grupe de lucru în zilele de marți și joi, prima grupă în fiecare marți și cea de-a doua grupă în fiecare joi, câte trei sesiuni.

Participarea copiilor la acțiuni este gratuită. Cei care doresc să se înscrie o pot face folosind AICI.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus