Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

VIDEO Cum arată noul drum de legătură dintre Sibiu și Șelimbăr

VIDEO Cum arată noul drum de legătură dintre Sibiu și Șelimbăr

La patru ani după ce Sibiul și Șelimbărul semnau un protocol de asociere în vederea unei noi legături rutiere între cele două localități, această conexiune realizată peste Valea Săpunului poate fi utilizată.

Era în primăvara lui 2017 când Astrid Fodor și Marius Grecu, primarii Sibiului și, respectiv, Șelimbărului, împuterniciți de consiliile locale din fiecare localitate, semnau un protocol de asociere. Acest protocol prevedea realizarea unui nou drum de legătură între cele două localități, mai precis între strada Octavian Goga din Șelimbăr și strada Oașa din Sibiu, peste Valea Săpunului. Scopul acestei investiții este de a prelua o parte din traficul care aglomerează ruta DN1 – bulevardul Vasile Milea din Sibiu. 

O problemă de pod

Conform protocolului, fiecare primărie a fost responsabilă de alocarea fondurilor necesare, organizarea achizițiilor și supervizarea lucrărilor pentru modernizarea drumurilor de pe propriul teritoriu administrativ. În ceea ce privește podul peste Valea Săpunului, acesta urma să fie executat de Șelimbăr, Sibiul urmând să achite la final partea care îi revenea.

Podul, însă, n-a mai fost construit. Proiectul s-a poticnit la Sistemul de gospodărire a apelor Sibiu, ai cărui funcționari au arătat că nu eliberează aviz decât pentru un pod care să aibă o deschidere de minim șapte metri. Cu alte cuvinte pentru o structură imensă, pentru care nu există spațiu disponibil.

În acest context, proiectul a tot trenat. Sibiul a angajat constructorii care să modernizeze strada Oașa în toamna anului trecut, pentru suma de 1,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, din care au fost amenajate și parcări, trotuare și au fost executate și lucrări la rețelele de iluminat, apă și canal.

Iar în locul unui pod, traversarea Văii Săpunului se realizează peste două tuburi din beton, fără ca acest podeț astfel construit să mai aibă trotuare, parapete ori balustrade. Potrivit administrației din Șelimbăr, finisajele la acest podeț nu sunt, deocamdată, finalizate.

Noua legătură între Sibiu și Șelimbăr se face peste un podeț cu două tuburi. Înainte de modernizare, era un singur tub, dar de diametru mai mare

Locuitori mulțumiți

Locuitorii din zonă se arată mulțumiți. ”Este foarte utilă legătura aceasta, noi o folosim des mai ales acum, când strada Octavian Goga este în reabilitare în partea dinspre drumul național”, arată o locuitoare a Șelimbărului.

Cât îi privește pe cei din Sibiu, unii dintre ei ar avea o rugăminte. ”E bun asfaltul, drept, dar circulă unii cu o viteză pe aici încât te sperii. Cum sunt și copii care mai ies la joacă, poate ar fi bune niște limitatoare de viteză”. Alții au cerut mai mulți stâlpi de iluminat în apropierea podului. ”Pe aici mai trec doamne și domnișoare pe jos și... vedeți ce vegetație e prin jur”.

Deocamdată, potrivit celor care locuiesc în zonă, traficul auto nu este aglomerat, nici măcar la orele de vârf.

Strada Oașa, Sibiu

Strada Octavian Goga, Șelimbăr

Drumul de legătură dintre Sibiu și Șelimbăr pe relația străzilor Oașa – Octavian Goga este a doua nouă conexiune amenajată în ultimii ani, conform proiectelor din Planul de mobilitate urbană durabilă adoptat în 2017 și care prevedea mai multe variante. Prima realizată ar fi cea dintre străzile Rampa Ștefan cel Mare (Sibiu) și strada Pictor Brana (Șelimbăr). Conexiunea este realizată, însă, prin intermediul unui podeț peste care se circulă alternativ. Legătura nu are nici trotuare și nici iluminat public. 

Între str. Pictor Brana și Rampa Ștefan cel Mare, primul nou drum de legătură între Șelimbăr și Sibiu, se circulă alternativ

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Viorel

Acum 1 an

Pe pod trebuie circulatie alternativa daca nu vrem sa ne trezim cu ciocanele, insa primarul imobiliarelor se gandeste la aripioare imobiliare nu la dezvoltare sanatoasa! Politia se face ca nu vede, nu aude si nu zice iminentul pericol!
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Altii construiesc autostrazi si orase in timp ce noi abia facem cateva sute de metri de drum ! Inca putin si i ajungem din urma pe occidentali. Macar de ascundeau tuburile alea ca arata foarte urat,la fel ca si localitatile din jur.
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

Foarte misto!

Raspunde

Vasile Gaidarji

Acum 1 an

Un alt exemplu in sprijinul ideii necesitatii de realizare a Zonei Metropolitane Sibiu.

Raspunde

John doe

Acum 1 an

Iar "functionarii din Romania" in aceeasi propozitie cu "nu elibereaza"? :))) E plin "statul" de personaje angajate la stat pentru ca la privat nu erau in stare sa-si pastreze postul, personaje care uita ca pentru statul degeaba la serviciu sunt platite din banii privatilor. Personaje blocate in stampila si dosar cu sina.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Chiar arata oribil podetul ala si este foarte ingust, dar normal, dupa ce vor fi vreo 5-6 tamponari acolo, se va licita un contract pentru "Largire podet de legatura intre Sibiu si Selimbar" cu vreo cateva sute de mii de coco buget. In rest, ce sa zic? Ne laudam cu cateva sute de m de asfalt, o chestiune ce trebuia realizata acum multi ani si fara prea mult tam-tam sau publicitate :)
Raspunde

Pieton

Acum 1 an

Scara care da direct in carosabil?! Nu ca ar fi prima... Pe strada Iazului scarile dau direct in intersectii. https://www.google.com/maps/@45.7706712,24.1297428,3a,75y,31.25h,91.24t/data=!3m4!1e1!3m2!1sPu-Jx9oZPFM-QTAmEp31fQ!2e0
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus