Luni,
20.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Proiectele maratonului. Rășinărenii aleargă pentru turism: „vrem să amplasăm un popas în zona dealului Cetățuia”

Proiectele maratonului. Rășinărenii aleargă pentru turism: „vrem să amplasăm un popas în zona dealului Cetățuia”

Asociația „Răşinari - confluențe europene” participă la ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu cu proiectul „Hai cu noi în Cetățuie!”. Obiectivul principal este acela de a face cunoscută zona dealului Cetățuia prin amplasarea unui popas și prin marcarea drumului cu indicatori și panouri informative.

Este al doilea an în care asociația participă la eveniment, iar proiectul își propune ca rășinărenii sau turiștii ce străbat satul și potecile din jur să aibă un loc de popas, de belvedere, de unde vor putea privi în trei zări: spre Rășinari, spre Trainei, cătunul florilor de cireș și spre Sibiu. ”Hai cu noi în Cetățuie” își dorește să facă cunoscută zona dealului Cetățuia și a ruinelor cetății din deal în rândul locuitorilor comunei (în special al celor tineri care n-au descoperit încă povestea), precum și a turiștilor care străbat potecile din zonă, pe trasee turistice deja marcate și cunoscute, atât pe jos cât și cu bicicletele.

„Ne dorim să facem cunoscută rășinărenilor și turiștilor această zonă. Voluntarii Asociației, împreună cu tinerii Clubului GreenImpact ”Cocoșul de munte” Rășinari, susținuți de administrația publică locală, vor realiza marcaje turistice spre ruinele cetății și indicatoare bilingve cu informații despre istoria locului. Pentru că Rășinariul este paradisul alergătorilor, bicicliștilor dar și al turiștilor iubitori de munte, popasul turistic va fi o oază de liniște și relaxare, într-un loc minunat. Vor alerga, ca în fiecare an, Primarul comunei Rășinari, domnul Bucur Bogdan, care este și un foarte bun fundraiser pentru cauzele pentru care aleargă, consilieri locali rășinăreni, profesori, elevi, iubitori ai acelui blestemat, acel splendid Rășinari”, transmit reprezentanții asociației.

Suma pe care doresc să o strângă este de 7.500 de lei. Asociația ”Rășinari confluențe europene” îşi propune să promoveze comuna Răşinari şi zona Sibiului pe plan turistic, precum şi să ajute la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, conştientizarea locuitorilor şi a turiştilor în ce priveşte bunăstarea unui mediu de viaţă curat, sănătos.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus