Din București în Kuweit, apoi la Sibiu, cu câțiva bănuți în buzunar și visul de a-și deschide o brutărie - încercând să se întoarcă în țară, Natalia Sitcai a schimbat totul și a luat-o de la zero la Sibiu. Acum, ea deține brutăria și magazinul „5 pâini, 2 pești”.
Natalia s-a pregătit în domeniul regiei de film, iar în străinătate a activat în domeniul fotografiei. Deși trăia o viață bună, simțea cumva că în continuare este într-o stare de tranziție, că drumul ei nu se oprește nici la București, nici în Kuweit, unde s-a mutat în urmă cu 14 ani pentru a fi mai aproape de părinții ei. Așa că a revenit în țară. Mai exact, s-a mutat la Sibiu.

Meseria pe care a ales-o este cu totul diferită față de tot ceea ce a făcut până acum, dar spune că o împlinește - lucrează într-o brutărie, un concept pe care chiar ea l-a gândit și l-a denumit simplu, biblic, 5 pâini, 2 pești.
„Căutam o profesie, ceva total diferit de ceea ce făcusem înainte. Am schimbat țara, orașul, profesia, am schimbat totul în același timp. Nu cunoșteam pe nimeni în Sibiu, așa că m-am aruncat așa, ca o săgeată în văzduh. Denumirea brutăriei vine de la miracolul biblic, o poveste divină care e mai puțin în atenția noastră, dar are o semnificație aparte - povestea aceasta se referă la abundență și iubire.”

Spune că a ales pâinea ca modalitate de a începe de la zero, pentru că a găsit că este un produs care merită revitalizat și readus pe piață într-un mod mult mai deosebit, chiar artistic. „Mi s-a părut că acea cultură veche de 14.000 de ani merită restaurată. Era industrială a distrus pâinea. Aceasta este o frustrare pe care, probabil, mulți oameni au simțit-o. Am vrut ceva umil, dar cu semnificație înaltă. Un domeniu căruia să te dedici total, pentru a face performanță pe măsura implicării. Eu sunt la bază o artistă, iar modul în care pregătesc pâinea aceasta arată exact asta”, spune Natalia.
„Pâinile noastre sunt în general rustice, avem multe pâini negre din făinuri integrale”
Natalia a început să își pregătească terenul pentru ceea ce avea să fie viitoare ei afacere, cu doar câteva mii de euro în buzunar, pe care i-a dat în mare parte pe cursuri. A vrut ca totul să fie făcut cu profesionalism.
„Am pornit la drum neavând mare lucru, aveam 5.000 de euro în buzunar, pentru a pune pe picioare o brutărie, într-un oraș în care nu cunoșteam pe absolut nimeni. Am venit aici pregătită să încep de la zero, fără niciun fel de resurse. banii vin, pentru că proiectul îi cheamă, îi captează ca să spun așa. E un proiect Start-up Nation”

Începutul micii sale afaceri a constat în șase tipuri de făină și trei de grâne. Există chiar un produs cu mix din șapte fulgi de cereale și șase de semințe, proteic și consistent. O treime din acest produs constă în mixul de semințe lăsat la fermentat o noapte întreagă.
În prezent, brutăria artizanală din Gușterița, de pe strada Podului 33, are câteva colaborări cu domeniul HoReCa, iar cei care vor să îi cumpere produsele o pot face într-un nou punct de desfacere, pe strada Ocnei, la numărul 24.
Puteți să aflați mai multe informații și de pe pagina de Facebook „5 pâini 2 pești” sau la numărul de telefon 0770 917 035.





Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 18899


Ultimele comentarii
Acum 7 ore
AndreiM
Acum 7 ore
DB
Acum 7 ore
Kokos
Acum 7 ore
Klaus priceputu
Acum 7 ore
@ Emil