Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Proiectele Maratonului: Taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu

Proiectele Maratonului: Taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu

Asociația „Ridică-te și umblă”- sucursala Sibiu participă în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept obiectiv strângerea de bani pentru asigurarea unui mijloc de transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu.

Proiectul se numește „Taxi gratis” și își propune să ajute persoane cu dizabilități din municipiul Sibiu și zonele limitrofe printr-un mijloc de transport care să le asigure deplasarea la destinații solicitate: spital (policlinică, medic de familie), cumpărături, facilitarea rezolvării unor probleme juridice sau legate de drepturi specifice, asistarea în obținerea unor oportunități, cu prioritizare spre persoanele defavorizate socio-economic.

„Este o inițiativă care își propune să le facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități. Vrem să încercăm să facem ceva pentru ei. Vrem o mașină adaptabilă pentru ei, pentru a face excursii, pentru a ne întâlni, pentru a-i ajuta să meargă la medic, la cumpărături, peste tot unde au nevoie. Un astfel de transport este esențial pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu”, transmit reprezentanții Asociației „Ridică-te și umblă”.

Mașină adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilități

Nevoia proiectului fost identificată în urma sesizărilor din partea persoanelor cu dizabilități locomotorii legate de dificultățile întâmpinate la folosirea mijloacelor de transport în comun și a accesului greoi la anumite servicii.

„Vorbim de un minimicrobuz, care are între șase și opt locuri, adaptat special pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, le vom facilita transportul în locurile în care au nevoie și îî vom încuraja să facă activități împreună, să socializeze”, mai spun aceștia.

Proiectul „Taxi gratis” este format dintr-o o echipă alcătuită din șofer, dispecer (care preia comenzile) și coordonatorii proiectului. Dispecerul preia comenzile și le transmite șoferului care deplasează beneficiarul cu un mijloc de transport adaptat la destinația solicitată. Șoferul va însoți beneficiarul, în lipsa unui însoțitor, și îl va reprezenta oriunde este nevoie.

Despre Asociația „Ridică-te și umblă”

Sucursala Sibiu a Asociației „Ridică-te și umblă – filiala Arad” a fost înființată în anul 2020 și este a 30-a  sucursală a asociației, cu sediul la București. Pentru coordonarea acestor sucursale sunt înființate două entități juridice: cea centrală de la București și filiala Arad.

În data de 20 iunie, Aradul și Sibiul s-au întâlnit pentru prima dată la Muzeul Satului, sub patronajul Consiliului Județean. Au participat peste 50 de persoane cu dizabilități, alături de peste 40 de voluntari și însoțitori.

Sub asistența Centrului de la București și în special a filialei Arad, care au produs primul Congres al persoanelor cu dizabilități a Asociației, acum 3 ani, cu o bogată experiență de peste 11 ani, cu ecou în toată România și peste hotare, sucursala Sibiu se va dezvolta în aceeași direcție, oferind beneficiarilor integrarea în grupul deja constituit pentru socializare, sprijin în dotarea cu materiale specifice (cărucioare, cadre, mergătoare, asistență psihologică, juridică), participarea lor la excursii, tabere, instruiri, seminarii de dezvoltare personală, cenaclul literar, hand made-uri.

SURSĂ FOTO: Maratonul Internațional Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus