Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Psihologul sibian Mihai Copăceanu, în echipa cancelariei Guvernului într-un program național pentru elevi

Psihologul sibian Mihai Copăceanu, în echipa cancelariei Guvernului într-un program național pentru elevi

Peste 30 de reprezentanți ai unor instituții vor lucra pentru dezvoltarea și implementarea unui program național numit ”Din Grijă pentru Copii”. Programul este structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională-managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor. Psihologul sibian Mihai Copăceanu face parte din acest colectiv și în acest context va acorda sprijin grupului tehnic interministerial care va identifica nevoile, prioritățile și va propune măsuri pentru componenta inteligență emoțională în școli. ”Un copil inteligent din punct de vedere emoțional este un copil care în primul rând își cunoaște emoțiile le înțelege, le acceptă. Acest copil va înțelege emoțiile colegilor săi”, spune psihologul. Printre cele mai frecvente efecte ale pandemiei asupra copiilor, constatate și prin cel mai recent (mai 2021) studiu elaborat de Salvați Copiii România, se numără: anxietatea, anxietatea școlară, tulburări de comportament, depresia, tulburări de anxietate sau somn.

Vor participa în cadrul proiectului Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Federația Națională a Părinților, Salvați Copiii, Consiliul Elevilor, Colegiul Psihologilor și alte asociații profesionale.

Ideea proiectului a venit după ce specialiștii au constatat că pandemia are un puternic impact asupra copiilor, le afectează starea de sănătate psiho-emoțională, dezvoltarea fizică și psihică și tot mai mulți copii suferind de anxietate și depresie.

Rezultatele obținute în urma dezbaterilor grupului interinstituțional de lucru se vor concretiza într-o Hotărâre de Guvern, care va reglementa măsurile din cadrul Programului Național, derulat pe o perioadă de 2 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Un cititor

Acum 2 ani

Râsul galaxiei. Dacă a ajuns un „specialist” ca și Copăceanu să fie în guvern, înseamnă că prim-ministru nu poate fi decât unul ca Cîțu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 2 ani

Distinse "cititor", intai ce pacat ca nu va asumati comentariul prin nume si prenume, ca nu aveti o identitate. Cata lasitate. In alt doilea rand, sunt convins ca nu am avut nicio intrevedere personala, sa aflati in detaliu nu competenta mea, ci motivele si intentiile bune. Constat ca va place sa comentati fara sa aduce un plus valoare dialogului. As fi fost incantat de un dialog. Nu am ajuns in Guvern, am fost invitat sa lucrez alaturi de alti zeci de specialisti intr-un grup tehnic interministerial pe o tematica atat de necesara si dureroasa. Sunt convins ca nu ati lucrat cu zeci de tineri si parinti afectati de pandemie in aceasta perioada (anxietate, depresie, trauma decesului,etc), altfel ati avea mai mult respect fata de acest program si inclusiv fata de suferinta psihica. cu bine, Mihai p.s. din pacate ati folosit "ca si" in mod eronat, dar asta e alta discutie.
Raspunde

Jung

Acum 2 ani

Unul din multii markeri de comportament ai narcisistului este corectarea greselilor gramaticale . Le da un sens de superioritate si autoritate fata de ceilalti . Domnul Mihai, daca va faceti timp sa corectati greseli gramaticale la comentarii care nu va convin, eu zic ca dumneavoastra aveti probleme cu bibilica, nu pacientii dumneavoastra. Imi dau seama ce dragostea uriasa aveti fata de propriul sine, daca stati sa comentati niste comentarii aiurea pe un site.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Domnule Jung/ Doamna Jung, tind sa va contrazic. In Manualul de Diagnostic al Tulburarilor Mintale nu apare "corectarea greselilor gramaticale" la capitolul narcisism, dar poate imi oferiti dvs o sursa credibila. Cat priveste dragostea de sine, nu e normal sa ne iubim propria persoana? Dumneavoastra nu va iubiti? Eu sper ca da. Va marturiesc ca imi place sa port un dialog cu cititorii si cei care comenteaza si fac asta de multi ani, dar niciodata cu scopul de a corecta greselile de gramatica, ci pentru a invata-dupa cum bine ati observat comentariul meu era mult mai larg, cu alt scop, iar la final, in treacat, cu umor am amintit "ca si". cu urari de bine, M apropo, Jung nu mai este folosit in psihologia moderna
Raspunde

Un cititor

Acum 2 ani

Așa e. Corect ar fi fost „ca Copăceanu”
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

ca dl. Copaceanu si se evita ca- co :)
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Progresistii se inconjoara de progresisti, la fel cum comunistii s-au inconjurat de comunisti. Cine se aseamana se aduna. Astea sunt vremurile pe care le traim. Este vremea progresistilor la ciolan. Dictatura progresista. Sper din tot sufletul sa li se incheie aventura la primele algeri. Anticipate, sper.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus