Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Compania de drumuri a lansat licitație pentru reamenajarea a trei dintre cele mai aglomerate și periculoase intersecții din județul Sibiu

Compania de drumuri a lansat licitație pentru reamenajarea a trei dintre cele mai aglomerate și periculoase intersecții din județul Sibiu

Direcția Regională de Drumuri și Poduri a lansat recent o licitație publică pentru întocmirea documentației tehnice în vederea reconfigurării a trei intersecții importante din județul Sibiu.

Este vorba despre intersecțiile de pe Drumul Național 1 din dreptul orașului Avrig, cea din dreptul orașului Miercurea Sibiului și intersecția de pe Drumul Național 14 din dreptul localității Șeica Mare.

Purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov a explicat pentru Turnul Sfatului că se are în vedere inclusiv amenajarea unor benzi de stocare pentru participanții la trafic care vor să vireze la stânga și care acum contribuie la formarea de coloane. Însă o decizie clară va fi luată după finalizarea licitației, când se vor cunoaște soluțiile concrete propuse de proiectant.

”Scopul final este să reamenajăm intersecțiile și să le facem mai sigure, mai ales pentru virajele la stânga, atât de pe drumul național cât și de pe drumurile județe”, a detaliat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Din lista prezentată de DRDP lipsește însă intersecția de pe DN 1 spre Șelimbăr, un loc unde frecvent au loc accidente de circulație. Acolo există o bandă de stocare pentru cei care circulă înspre sud și vor să vireze la stânga și au existat inclusiv discuții privind amenajarea unui sens giratoriu, neconcretizate până în prezent.

Licitația cadru vizează și alte intersecții importante, aflate pe drumurile naționale din județele învecinate.

Foto: google maps

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2863

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 1 an

Dar E68 cu 106D? Si mai ales linia aia ferata abandonata care traverseaza E68. S-a denivelat rau de tot
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus