Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
32°C

Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet, revine pe scenă după 30 de ani

Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet, revine pe scenă după 30 de ani

Directorul Teatrului de Balet din Sibiu, Ovidiu Dragoman, va reveni pe scenă joi, 22 iulie, după o pauză de 30 de ani, din cauza crizei cu care se confruntă instituţia, care funcţionează de la începutul pandemiei cu mai puţin de jumătate dintre dansatori.

Dragoman va evolua pe scenă alături de prim-solista Adela Floricioiu, în spectacolul de dans-teatru ''Sînt o babă comunistă!'', după romanul omonim scris de Dan Lungu; coregrafia - Aleisha Gardner, pe muzica lui Cari Tibor.

"Anul acesta al pandemiei ne-a învăţat, pe toţi cred, să apreciem şi să ne bucurăm mai mult de oamenii de lângă noi şi de tot ceea ce iubim cu adevărat. Ne-a învăţat cât de efemeri suntem şi cât de important este să trăim la intensitate maximă fiecare moment şi mai ales să trăim pentru ceea ce iubim. De aproape un an, funcţionăm, la Teatrul de Balet Sibiu, cu mai puţin de jumătate din numărul de dansatori de care am avea nevoie. În lumina acestei realităţi, într-una dintre şedinţele săptămânale a venit propunerea colegilor mei de a interpreta rolul tatălui în spectacolul 'Sînt o babă comunistă!'. Repet deja de trei săptămâni alături de Adela Floricioiu, iar gândul revederii publicului mă încarcă şi cu multe emoţii, dar şi cu foarte multă bucurie. E bucurie şi fericire, într-un fel pe care nu îl pot întru totul explica, să pot fi alături, pe scenă, de foarte tinerii şi talentaţii noştri dansatori, de la care ne încărcăm cu toţii cu foarte multă energie", a declarat directorul Teatrului de Balet din Sibiu, Ovidiu Dragoman.

Ovidiu Dragoman este din anul 1997 director al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. A înfiinţat în anul 2016 Uniunea Artei Coregrafice în România (UNACOR). În anul 2008 înfiinţează Teatrul de Balet Sibiu, prima companie de dans profesionist din România, cu o componenţă internaţională - model preluat, ulterior, de majoritatea instituţiilor de gen din ţară. 

(Agerpres)

Comentarii

1 comentarii

Mioara

Acum 2 săptămâni

Ca balerin? In hamleti? Sa-l vedem si noi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus