Marţi,
07.12.2021
Ploi Scurte
Acum
0°C

Se pregătesc lucrările de înlocuire a rețelei de apă de sub bulevardul Vasile Milea

Se pregătesc lucrările de înlocuire a rețelei de apă de sub bulevardul Vasile Milea

Vechile conducte de alimentare cu apă de sub bulevardul Vasile Milea din Sibiu vor fi înlocuite pe o porțiune de 860 de metri.

Apă Canal Sibiu a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a lucrărilor înlocuire a conductelor din fontă și azbociment aflate sub carosabilul bulevardului Vasile Milea, între intersecția cu strada Revoluției și strada Nicolae Iorga. 

Lucrările sunt prevăzute a fi executate pe partea stângă a drumului (pe sensul de mers de intrare în oraș) de la intersecția cu strada Nicolae Iorga și până la cea cu strada Oituz. De aici și până la intersecția cu strada Revoluției, noua conductă de apă va fi amenajată pe partea dreaptă a bulevardului, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului. Contract care prevede și amenajarea branșamentelor aferente, precum și a hidranților exteriori pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

”Rețeaua existentă este de vechime mare, iar în ultimii ani au fost necesare mai multe intervenții pentru reparații, majoritatea în carosabil, cu costuri mari mai ales pentru refaceri”, se arată în documentația întocmită de Apă Canal SA.

Un milion de lei, cu tot cu TVA, a alocat Apă Canal SA pentru acest proiect. În cadrul căruia lucrările vor începe, cel mai probabil, anul viitor, având în vedere că funcționarii societății estimează că vor desemna oferta câștigătoare în cursul lunii decembrie a acestui an.

Termenul de depunere a ofertelor de către companiile interesate a fost stabilit pentru ziua de 8 august.

Proiectul tehnic al lucrărilor va trebui finalizat în termen de două săptămâni de la semnarea contractului, iar pentru execuție sunt prevăzute cel mult 3,5 luni. Perioadă în care să fie înlocuite și rețelele, dar și să fie reabilitată infrastructura.

Vizualizari: 2310

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Chirita

Acum 4 luni

Poate castiga Gradinaru, ca tot are marioneta la Apa si Canal. Nu ar fi prima data cand burtosii i-si dau mainile….
Raspunde

Llglkjgg

Acum 4 luni

ce asfalt frumos...
Raspunde

Edasdf

Acum 4 luni

dar parca de curand a fost reasfaltata strada. numai acum au stiut ca trebuie schimbata teava de apa? de ce nu au schimbat atunci ca sa nu mai sparga si sa se repare acum prost cum ne-am obisnuit deja in sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus