Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Ce vreți să se schimbe în următorii nouă ani? Fodor: ”Ne dorim un răspuns puternic din partea sibienilor”

Ce vreți să se schimbe în următorii nouă ani? Fodor: ”Ne dorim un răspuns puternic din partea sibienilor”

Administrația locală invită sibienii să participe la un sondaj ale cărui rezultate să fie luate în considerare în elaborarea strategiei de dezvoltare a municipiului.

”Primăria Sibiu începe procesul de consultare cu sibienii pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului pentru următorii 9 ani. Acest document are ca scop definirea unei viziuni coerente pentru dezvoltarea orașului, precum și direcții și obiective concrete, va stabili un plan de acțiune și o listă de proiecte de infrastructură și până la amenajarea de noi obiective de agrement”, anunță administrația locală într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Consultarea are loc prin intermediul unui sondaj, care poate fi completat atât prin intermediul instrumentelor on-line, cât și în mod clasic, prin formularele puse la dispoziție în mai multe locuri din oraș și prin intermediul asociațiilor de proprietari. Chestionarele sondajului se adresează unor categorii distincte: unul este realizat pentru populație (persoanele fizice), iar cel de-al doilea, pentru companii.

Completarea chestionarului este estimată a dura între cinci și zece minute. În cazul persoanelor fizice, acesta pornește de la întrebări despre situația respondentului (zonă în care locuiește, perioada de timp de când locuiește în Sibiu, accesul la serviciile și infrastructura urbană), după care enumeră o serie de domenii în care se consideră că ar trebui insistat cu alocarea de fonduri publice în perioada următoare. 

Întrebările sunt atât de tip închis (cu răspunsuri predefinite), cât și de tip deschis (respondenții pot completa cu propriile opinii sau răspunsuri).

În ceea ce privește întrebările pentru mediul de afaceri, acestea tatonează estimările pe care antreprenorii din Sibiu le au asupra următorului cincinal, ierarhizarea punctele atractive ale zonei (forță de muncă, facilități, accesul la piețe de desfacere, spații, internet de mare viteză etc), dar și a celor care ridică probleme companiilor. Administrația locală este interesată și de imaginea pe care o are în relația cu mediul de afaceri, dar și de măsurile pe care ar trebui să le implementeze pentru a face Sibiul mai atractiv pentru afaceri.

“Ne dorim un răspuns puternic din partea sibienilor pentru ca orașul să se dezvolte cât mai aproape de ceea ce comunitatea își dorește. Transmițându-ne proiectele pe care și le doresc pentru Sibiu ne va permite nouă, administrației locale, să ne îndreptăm eforturile și investițiile în respectivele direcții. Prin urmare, sibienii au cuvântul”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, referitor la acest chestionar.

Astrid Fodor, primarul Sibiului

Colectarea acestor date are loc în cadrul unui contract pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, contract semnat cu Civitta Strategy & Consulting București.

Chestionarul destinat cetățenilor Sibiului poate fi accesat aici https://www.surveymonkey.com/r/8TK9P8R

Chestionarul destinat mediului de afaceri poate fi accesat aici https://www.surveymonkey.com/r/8TR6C8N

În format tipărit, chestionarul poate fi găsit la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei din Piața Mare, în sediul Primăriei Sibiu din Piața Mică 22 – ghișeele Serviciului de Administrare a Domeniului Public și la ghișeele Direcției Fiscale de pe str. Turismului, precum și la cele din sediile Primăriei. ”Pentru a ajunge cât mai aproape de sibieni, Primăria Sibiu va solicita sprijinul asociațiilor de proprietari din zonele de blocuri pentru distribuirea acestor chestionare către locuitori și colectarea celor completate”, se mai arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu.

Sursa foto principală: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5498

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

Sibian

Acum 2 ani

Ce vreti sa se schimbe? Primarul ! Si nu in urmatorii 9 ani, vrem acum! Poate asa devine si Sibiul mai curat, pentru ca in momentul de fata innoata in mizerie Poate asa vom gasi in Primarie angajati care sa te ajute nu sa te trateze ca si cand iti fac o favoare. Poate asa vom avea un primar conectat la problemele sibienilor nu autist la acestea, care sa nu recomande celor care au o opinie diferita sa se mute in alt oras de parca ar fi mosia stramosilor ei.
Raspunde

A

Acum 2 ani

Sincer, sa se schimbe primarul
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Primarul e ales, nu se schimba decât după alegeri, nu ca vrea un pesedache sau altul
Raspunde

Mihaly

Acum 2 ani

uitr ca eu nu sunt psd ist dar chiar nu vreau sa mai aud de Dancila de Sb la primarie... este cel mai absent primar
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Poți vota pe altcineva peste 4 ani. așa funcționează democrația
Raspunde

Coman Sipeanu Olimpia

Acum 2 ani

Speram ca acest chestionar va avea si o rubrică pentru propuneri, nu neaparat legate de cartierul de resedinta ci pentru oras, in general. Sibiul este un oras, prin excelenta, cultural - fosta capitala europeană. Cum e posibil ca un oras care gazduieste uriasul FITS sa nu aiba un teatru reprezentativ? Cum e posibil să nu aibă săli de expoziție, ci doar o minuscula galerie de arta, si aceea inchisa mereu, iar artistii sa mearga in alte localitati ca sa expuna? Cum e posibil sa nu aiba o sala pentru Festivalul international de fotografie? Cum e posibil ca un oraș care gazduieste Festivalul ASTRA Film sa nu aiba decat un modest cinematograf? Cum e posibil să nu existe mai multe sali de concerte? Stiu ca se poarta ideea de spatii nonconventionale, dar asta e valabilă doar ca o alternativa la spatiile conventionale, care, din pacate, aproape că nu există. Cum e posibil să nu aiba mai multe parcuri, astfel ca daca vrei sa te plimbi cu copiii in aer curat, trebuie sa mergi până la Dumbrava sau sa iesi din oras si sa faci 10-20 km pe sosea? Cum e posibil sa nu existe un hipermarket in zona centrală unde locuitorii nu au acces decat la cateva magazine mici si scumpe? In incheiere, sibienii au pus Sibiul pe harta culturala a lumii, insa autoritatile trebuie sa inteleaga și sa faca ceva, pentru ca nu poti iesi in lume sau sa-ti primesti oaspetii din intreaga lume fara cele mai spatii destinate activitatilor culturale.
Raspunde

Satanael

Acum 2 ani

Fara FITS! Fara circ stradal si alte manifestari organizate spre profitul clicii de la Primarie si a patronilor de crisme si hoteluri (care, in centru, functioneaza in imobile retrocedate, deci ghici cui?). Fara banci smart si pasaje costisitoare pentru hranirea firmelor de casa si pentru adapostirea boschetarilor si cersetorilor! Fara trotuare de 40 cm si fara Gușterland! Fara Fodor!
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

... si fara satanael!
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

RASPUNS:PRIMARUL si toata echipa Primariei!Sunt o gasca de hoti care mint de ingheata apele!De ce sa asteptam noua ani?In noua ani Sibiul dispare de pe harta cu aceasta echipa!Cum sa mai stai atatia ani cand nu ai nimic si nu esti in stare sa faci nici macar o parcare?Echipa Primariei Sibiu este o rusine nationala!Mergeti acasa!
Raspunde

Mihaly

Acum 2 ani

cu toata sinceritatea spun ca imi doresc schimbarea primarului (il numim asa doar ptr ca ocupa functia respectiva nu de alta...) schimbareabadministratiei in general si a mentalitatii de doi bani de care dau dovada acestia prin nepasarea si prin bataia de joc ch3ltuind banul public pe chestii absolut nefolositoare orasului dar nu in ultimul rand imi doresc schimbarea mentalitatii locuitorilor acestui oras si atunci vom trai si noi ca ...afara
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai S. Rusu

Acum 2 ani

Un sondaj realizat în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu despre schimbările denumirilor de străzi, școli și alte instituții publice din Sibiu: http://sibiu.questionpro.eu Puteți să vă exprimați punctul de vedere cu privire la redenumirea B-dul G-ral Vasile Milea, Colegiului Național „Octavian Goga”, Centrului Cultural „Ion Besoiu” și altele.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 2 ani

Esti in gasca lui Vancu de vrei schimbarea denumirilor strazilor si scolilor?!
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Nu inteleg de ce se chinuie sa intrebe cititorii din moment ce ei iau decizile dupa bunul plac si nu iau in considerare nimic !!! ORICUM PAREREA LOCUITORILOR NU CONTEAZA IN FATA MARILOR LIPITORI DIN ORAS !!!
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

In primul rand vrem schimbarea primarului , si nu peste 9 ani , ci anul asta!
Raspunde

Has

Acum 2 ani

Nebunului tichie de margaritar.

Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Evident Primarul !!
Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Prioritatea zero: Schimbarea primarului
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Vreau sa se schimbe mentalitatea! Un singur exemplu: pe strada constitutiei s-au vopsit bordurile, o activitate simpla, dar bordurile nu au fost spalate de praf inainte, doar sterse cu o perie, in dor lenii, apoi date cu pensula, pe anumite locuri vopseaua a sarit. De ce lucrurile nu se fac durabile, doar sa cheltuim bani. De ce primaria si consiliul tin langa dansii oamenii slabi si dubiosi ?? Aveti de pierdut la alegeri.
Raspunde

Hans Landa

Acum 2 ani

Sa se schimbe primarul și gașca. Toată lumea știe deja ca aceștia lucrează pentru dezvoltatorii imobiliari și pentru firmele de construcții. Care firme de construcții? Cele cu rezultate uimitoare - pista de biciclete din Ștrand, Liceul de Arte...
Raspunde

Romanasul democrat

Acum 2 ani

Primarul sa se duca sa-si manance pensia linistita si sa se ocupe de nepoti , imediat !!!
Raspunde

Cetățeanul revoltat

Acum 2 ani

Jos Fodor și clica ei! Jos FDGR!
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Asta inseamna ca dna Fodor mai doresc inca un mandat? Lamuriti-ma!
Raspunde

GiGi Ping

Acum 2 ani

Afara cu cocolari si manelist
Raspunde

Felyx

Acum 2 ani

Din păcate, chestia cu Sibiul capitală europeană este una învechită , întrucât multe orașe din țară sunt mult , mult deasupra acestuia. Se practică o campanie deșănțată de imagine, iar în fapt nivelul de modernizare este 0, deși s-a investit enorm in Sibiu.Poate e prea mult să fac o comparație cu orașul Iași, dar diferența este colosală, iar cine are ochi să vadă, poate confirma.
Raspunde

Eugen

Acum 2 ani

Confirm!
Raspunde

Valeria Părăian

Acum 2 ani

Pentru toți sibienii, sau cel legați într-un fel sau altul de municipiul străbătut de râul Cibin cărora le pasă de viitorul localității lor de origine, postez adresele de contact ale Primăriei, primarului respectiv Consiliului Local Sibiu: [email protected], [email protected], [email protected]. Bombardați-i cu petiții, reclamații și sesizări!
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

Te baga in spam si nu se rezolva nimic.
Raspunde

Gaby Firea

Acum 2 ani

evident schimbarea primarului si a intregii echipe de nutrii, molii si gandaci din Primaria Sibiu!
Raspunde

Din Sibiu

Acum 2 ani

Dorim: 1.Dezvoltatea invatamantului de la copii la universitati, cu intriducerea cu intriducerea principilor morale ce ridica si nu ore de sexualitate de copii de 4 ani. 2. Dezvoltare infrastructura intre Sibiu si IMPREJURIMI, cu piste de biciclete si pietonale pt alergat de 2,5 latime, banci si locuri pentru pauze cu wifi. Luminate si fara caini. 3. Frumusetea judetului nu e doar centru si 3 acoperisuri cu ceva concerte. Frumusetea orasului sta in istoria lui care nu este cunoscuta de turisti din lipsa informatiei si promovarii istoriei, a geografiei si economiei a acestui oras, nu dor cel social cultural conteaza. Dar in fine nici marac Sibienii nu mai stiu ce este istorie, poti astepta de la un primar ce probabil nu citeste niciodata ce spun sibieni.? INFORMATIA TREBUIE SA FIE USOR LA INDEMANA TIRISTILOR dar si INFRASTRUCTURA.Fara deplasari, si activitati sportive, montane, trenulete de munte sau un parc de distractii pe dealu Gusteritei nu prea ai ce face in Sibiu. Cu ce se depleaseaza un turist ce nu cunoaste un roman, sa vada toate imprejurimile, cetatiile si ce li se ofera de facut si gastronomic? Aduce din import sau au originalitate si calitate. Muzica teraselor si clacoanele cat mai in surdina, chiar si avioanele. Nu deranjaza deloc disparitia lor. Ar fi un plus mare cu aeroport in Medias decat in centrul Sibiul. 4. Centre, parcuri pentru varsnici si locuri de joaca pentru copii la fiecare 5 blocuri. Piscine si zone de agrement in fiecare cartier daca nu chiar 2. 5. Plantarea copacilor pe strazi. 6. Spitalele trebuie puse la punct. Sibieni... cum vedeti voi Sibiul in viitor, cu il doriti? O pista de 1 m latime pe cibin de 3 km cu 10 milioane de euro pentru soareci si sobolanii de la ruinele independenta? Sau vedeti putin mai larga si visati mare?
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Pentru cate doleante ai ar trebui sa astepti 99 de ani, nu 9!
Raspunde

Kane

Acum 2 ani

Să se schimbe primarul. Apoi slugile din primărie. Odată cu ei și reporterul care a scris articolul. Să-l avanseze la București.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Deci dupa atata timp primarul inca nu stie de ce au nevoie sibienii si vrea sa mai aștepte încă 9 ani... marș acasă.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

pesedache, vouă v-au spus sibienii marș. la fiecare dintre alegerile locale
Raspunde

Rosu

Acum 2 ani

Intr-adevar, "Numai oameni mari...", prin Sibiu.
Raspunde

Claudiu

Acum 2 ani

I mi e lehamite de atata asazisa cultura , de balciul iefin care este FITS, de administratie care merge din inertia de acum mai bine de 10 ani , se spala bani pe cultura , proiecte reevaluate , micsorate capacitiv, dar cu costuri mai mari, decat cele initiale ,de pilelele si incompetenta din administratie. Sibiul un oras supraaglomerat si mic, ajuns in urma multor orase ale tarii. Ce sa faci aici......,o mica Piata Mare , cateva ziduri vechi iar multi dintre locuitorii Sibiului au impresia ca ei traiesc in te miri ce oras important .... Ma plictisesc aici...
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

daca FITS e "balci ieftin" cu cat pleci mai repede inapoi in sud cu atat mai bine!!!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

vrem "FOARTE PUTERNIC" sa se schimbe primarul + toata echipa de INCOMPETENTI si IGNORANTI din primaria Sibiu!!!
Raspunde

Ghita

Acum 2 ani

Am mai scris: la ..." exceptionala" echipa de fotbal ii era necesar un stadion care se construiește acum! Dar la FITS , dar la Sibiu-capitala a culturii nu-i trebuie un teatru pe măsură? Căci " teatrul" care este e o gluma sinistra! Oare, cei care diriguie banii ( ai noștri!!) au consultat populația sa afle ce prefera: teatru sau stadion? Nu! Oare în cartierul Ștrand au întrebat populația dacă sa se pună sau nu și copaci, ca tot s-a modernizat trama stradala? Nu! Asa ca și mulți din copacii puși de locatari au fost scoși! Oare cei ce dau autorizații de construire respecta legea care spune ca nu se aproba blocuri fără spatii de parcare? Nu Oare locuitorii din Arhitecților le convine înghesuială de acolo și lipsa cailor de comunicații decente? Cred ca nu! Și, în general: la pretențiile de pol de civilizație pe care le au sibienii, lipsa de consultare reala și continua fata de problemele reale, pe care o manifesta administrația locala - în frunte cu primarul - descalifica pe cei pe care ii platim BINE(!).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus