Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Am mâncat de la PNL: pastramă, pui și pizza. Nu e de votat!

Am mâncat de la PNL: pastramă, pui și pizza. Nu e de votat!

Extrem de puține restaurante din Sibiu se pot mândri că le-au trecut pragul șefi de stat, miniștri, europarlamentari, politicieni străini de rang înalt ori duzine de primari. Câte ar putea spune că din bucătăria lor se stabilește cine candidează la primărie, ori cine va fi viitorul președinte al Consiliului Județean? Ce bucătar ori pizzer se poate lăuda că de la el se decide cine merge șef la OPC, pe care-l punem la Mediu?

Maestro Pizza & Delivery e de vreun an un nou punct de fast food pe centru, însă ce diferă față de celelate din zonă este doar că ocupă jumătate din fostul sediu al PD, PDL și mai curând PNL. În rest, ca-n politică: aceiași...

Dacă zidurile ar putea vorbi, încă ar mai povesti de negocierile lui Nicolae Nan, ori de întâmplări supra-realiste cu Nicolae Neagu în prim plan. Cohorte întregi de politicieni au ajuns aici să-și ia lumină și forță politică, sediul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu fiind zeci de ani o ”Mecca” a politicii locale. Zidurile nu vorbesc, iar din fericire pentru mulți, multe, foarte multe destine locale stau liniștite.

De această dată nu am mai mers la sediul amintit să luăm știri, ci mâncare. Am încercat să luăm o varietate cât mai mare de produse, pentru a ne face o idee, cât de cât. Am încercat și chifla cu pastramă, și ”speciala” cu pui, și sandvișul cu pui, dar și două feluri de pizza. În mare, concluzia nu e deloc măgulitoare pentru cei de aici. Să vă fac să mă înțelegeți: Dacă s-ar apuca Ludovic Orban și Florin Cîțu de-o afacere în branșă exact așa aș vedea-o. Ar încerca să acopere cât mai mult electorat: și pizza, dar și sandvișuri, și covrigi, dar și șaorma, și ceva gust grecesc, dar și aromă turcească. O pleașcă pe care o poate înghiți oricine. Îți umple burta, dar peste o juma de oră ți-e foame iar. Ar miza pe cantitate, nu pe calitate. Mă opresc aici că nu mai știu nici eu dacă vorbesc de politică, ori de mâncare.

Le luăm pe rând. Chifla cu pastramă face 16,47 de lei. Un preț atât de precis încât te invită la bacșiș, la fel ca toate de pe respectiva tarabă. Jumătate de bancnote care se lasă cerute în casă, dar care la sfârșitul zilei mai umplu de-un salariu. Deși numele-i zice pastramă, am rămas în memorie cu abundența de maioneză. Vă spun sincer că nici nu rețin dacă avea într-adevăr roșii și salată, dacă am nimerit ceva mozzarella. Pâine,  bacon și maioneză. Se duce bine pe gât, nimic de zis, dar parcă nu e de Bălcescu. Dacă era la gară, chiar nu obiectam nimic. Dacă era la vreo benzinărie, ziceam bogdaproste. Dar aici...

Mai departe, ”chifla specială de pui” e exact la fel ca aia cu pastramă. Dar n-are pastramă și bacon, are carne de pui. Și-n situația asta, memoria papilelor a păstrat carnea de pui, pâinea și maioneza. Atât. Pentru asta am lăsat 15,97 de lei.

La pizza, luate la felie, e și mai simplu. Toată lumea face un quattro formaggi, ori un quattro stagioni, nu e niciun secret aici. Aluatul extrem de subțire, pe alocuri ars, nu e cu absolut nimic special. Felul în care sunt încărcate feliile cu de toate arată mai mult a disperarea pizzerului de a nu avea reclamații, decât siguranța omului care știe exact ce face. Să mă înțelegeți: sunt produse comestibile, bune de mâncat atunci când deja vibrezi de foame, ești pe centru și nu ai timp decât de înghițit ceva pe drum, din punctul A în punctul B. Dar la concurență sunt alte câteva coșmelii din aceeași categorie.

Ciudate vremuri trăim. Sediul PSD de pe centru e acum farmacie, iar la liberali nu mai înghiți promisiuni electorale, ci fast-food. Dacă la anul, sediul USR PLUS va fi sală de păcănele, iar de la FDGR se va vinde Kürtős Kalács chiar e de plecat.

Cum a ajuns sediul PNL tarabă de sanvișuri

La Nicolae Bălcescu 36 a fost inițial sediul PD. De fapt partidul s-a mutat aici, după ce Urbana, societatea Consiliului Local care printre altele livrează partidelor politice sedii, a pierdut în instanță locația de lângă Parcul ASTRA, unde a funcționat inițial partidul.

Și aici, o parte din clădire a fost retrocedată de instanță către foștii proprietari, iar chiar spațiul ocupat de politicieni a ajuns să fie deținut în co-proprietate. Explicația e simplă: spațiul ocupat de liberali a fost transformat de-a lungul timpului, fiind format inițial din mai multe încăperi. O parte din ele au ajuns, în urma proceselor la noul proprietar, iar restul au rămas la Urbana.

Contractul pe care liberalii îl aveau semnat cu Urbana expira doar în 2021, însă cel încheiat cu persoana fizică, pe același imobil, expira mai devreme. ”Am avut un proces prin care am solicitat drept de folosință pe o perioadă mai lungă de timp, însă în urma noilor pretenții financiare ale proprietarului, am ajuns la un acord cu el pentru a mai sta o perioadă, cât a fost posibilă mutarea noastră efectivă, și am ieșit din sediu pe cale amiabilă, renunțând la proces”, a explicat în urmă cu doi ani Constantin Șovăială, secretarul general al PNL Sibiu.

(Sursa foto: Facebook/Maestro Pizza & Delivery)

În iunie 2019, liberalii au primit un sediu din partea Consiliului Local Sibiu, pe strada Gladiolelor, în baza Legii 334/2006. Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ teritorială, se arată în lege. Conform hotărârii de consiliu, noul sediu al liberalilor are o suprafață de 233,86 mp.

Chiria pentru spațiile închiriate către partidele politice are un preț redus, aceștia plătind la prețul normal al pieței doar costurile utilităților. De exemplu, liberalii plăteau la Urbana o chirie de 126,06 lei pe lună pentru spațiul de pe Nicolae Bălcescu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 ani

Poate un covrig as cumpara si eu de-acolo ca mereu trec pe langa, dar la altceva nu m-as hazarda... Pacat de banii dati! Nu mai bine ati fi mancat cate doi mici la C... Fr...?
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Nu înțeleg, asta e cronică de restaurant sau cronică de partid?" Am mâncat de la PNL"!Pe bune , PNL-ul are restaurant? Un atac de doi bani la adresa PNL.
Raspunde

Io

Acum 2 ani

un articol foarte slab, in care nu imi dau seama daca e hate pentru PNL sau pentru localul de acum! chiar saptamana trecuta am mancat de acolo pentru prima data, mi-a placut foarte mult, si deja am recomandat la o multime de prieteni!
Raspunde

Mircea Visa

Acum 2 ani

V-a platit bine concurenta sa scrieti mizeria asta? Pana una alta e cea mai curata patiserie din centru si produsele chiar sunt bune. Articolul asta e o mare mare mare mizerie. Dar se vede cu ochiul liber ce bine traiti voi din reclama mascata fara sa se sesizeze nici o autoritate. Mai nou si din antireclama. Ca foamea e mare .... Foamea de bani zic.
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

perfect adevărat. Maestro se dezvoltă si se extinde cu favoruri iar mancarea e de prost gust

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus