Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-5°C

Proiectele maratonului: Biciclete tandem pentru persoanele cu deficiențe de vedere din Sibiu

Proiectele maratonului: Biciclete tandem pentru persoanele cu deficiențe de vedere din Sibiu

Asociația Urban Bike Revolution participă anul acesta pentru prima dată la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop achiziționarea a cinci  biciclete tandem și pregătirea a zece piloți voluntari care să faciliteze activități sportive și recreative pentru persoanele cu deficiență de vedere din județul Sibiu. De fapt, inițiativa își propune să continue proiectului Unstoppable din cadrul Turului Ciclist al Sibiului - Cursa Sponsorilor.

Lipsa unor biciclete tandem necesare deplasării persoanelor cu deficiențe de vedere din județul Sibiu constituie principala nevoie căreia proiectul îi răspunde. După experiența și feedback-ul pozitiv din cadrul Turului Ciclist al Sibiului unde au participat 20 de tineri cu deficiențe de vedere din opt orașe din țară, reprezentații Urban Bike Revolution au conștientizat și mai mult  nevoia dezvoltării unui mediu propice pentru practicarea sportului și creșterea mobilității în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere.

„Înscrierea la maraton este o continuare a proiectului Unstoppable de la turul ciclist al Sibiului. Inspirația a venit dintr-o conversație a unui pilot din Sibiu cu un participant nevăzător. La un moment dat l-a întrebat când a mai mers ultima dată 20 de kilometri într-o zi pe bicicletă și el a răspuns că nu a mers toată viața 20 de kilometri. Prin acest program ne dorim să răspundem la cât mai multe nevoi. Ne-am dat seama că avem nevoie să cumpărăm biciclete tandem și, pe lângă asta, vrem să pregătim o echipă de oameni care se simt în siguranță să însoțească oamenii cu deficiențe de vedere și să facem mai multe acțiuni în județ”, spune Andrei Rusu, fondatorul asociației Urban Bike Revolution.

Despre asociația Urban Bike Revolution

Urban Bike Revolution (UBR) este o asociație cu sediul în Sibiu, care își propune să creeze și să dezvolte o cultură a ciclismului în spațiul urban din România.

Misiunea asociației este ca prin evenimente, proiecte și campanii, să proiecteze experiențe urbane cicliste cu scopul de a inspira cetățenii să își desfășoare cât mai mult din rutina zilnică pe bicicletă și astfel să contribuie la o viață urbană integrativă și sustenabilă.

Primul eveniment major, de la înființare, în octombrie 2020, a fost integrarea persoanelor cu deficiențe de vedere în cadrul Turului Ciclist al Sibiului - Cursa Sponsorilor, competiție emblemă a orașului Sibiu.

Mai multe despre proiectul celor de la Urban Bike Revolution puteți afla pe site-ul maratonului internațional Sibiu, la secțiunea proiecte.

Citește și „Primul tur ciclist din Sibiu dedicat nevăzătorilor. „Limitele sunt doar în mintea noastră”.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus