Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primul tur ciclist din Sibiu dedicat nevăzătorilor. „Limitele sunt doar în mintea noastră”

Primul tur ciclist din Sibiu dedicat nevăzătorilor. „Limitele sunt doar în mintea noastră”

Weekend-ul acesta, Asociația Urban Bike Revolution din Sibiu organizează un eveniment special pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Evenimentul Unstoppable @Turul Ciclist al Sibiului este creat din dorința organizatorilor de a demonstra că nu există limite și bariere în practicarea sportului, indiferent de provocările individuale.

20 de echipaje de biciclete tandem, din 8 orașe ale țării vor lua startul la Turul Ciclist al Sibiului - Cursa Sponsorilor.

Inițiativa Unstoppable a pornit de la povestea și visul unui tânăr nevăzător participant la acest tur, pe care l-am întâlnit în martie la o tabără de schi la Muntele Mic, și care mi-a împărtășit pasiunea lui pentru bicicletă și dorința de a participa la un tur ciclist”, a declarat Andrei Rusu, președintele UBR si organizator al evenimentului Unstoppable .

Pentru Turul Ciclist al Sibiului este o premieră participarea unor persoane cu deficiențe de vedere la una din competițiile conexe.

 „Turul Ciclist al Sibiului este recunoscut pentru atmosfera pe care o crează - atât în plutonul profesionist, cât și pe marginea drumului, în rândul spectatorilor. Facem parte din aceeași familie, a iubitorilor bicicletei și ne bucurăm să spunem bun venit unor categorii speciale de cicliști, care ne demonstrează cu fiecare apăsare de pedală că limitele sunt doar în mintea noastră. Pe lângă persoanele cu deficiențe de vedere care participă la Cursa Sponsorilor, din 20 iunie, anul acesta îi găzduim în Tur pe sportivii diabetici de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira, educa și împuternici oamenii care suferă de diabet”, spune Cosmin Costea, directorul tehnic al Turului Ciclist al Sibiului. 

Programul ciclist începe sâmbătă, 19 iunie la ora 14:00 când din Piața Mare va porni turul bicicletelor tandem până în Muzeul Astra și retur, iar duminică la ora 9:30, echipa Unstoppable va lua startul la Turul Ciclist al Sibiului - Cursa Sponsorilor.  

Sub umbrela Unstoppable, UBR reunește proiecte, evenimente și campanii dedicate îmbunătățirii condițiilor de mobilitate și sport pentru persoanele cu nevoi speciale. ”Pentru noi este primul, dar cu siguranță nu ultimul eveniment de acest fel” după cum promit membrii echipei UBR.

Urban Bike Revolution este o asociație cu sediul în Sibiu, care își propune să creeze și să dezvolte o cultură a ciclismului în spațiul urban din România. Misiunea asociației este ca prin evenimente, proiecte și campanii să proiecteze experiențe urbane cicliste cu scopul de a inspira cetățenii să își desfășoare cât mai mult din rutina zilnică pe bicicletă și astfel să contribuie la o viață urbană integrativă și sustenabilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus